Baltijā dzīvojošie Krievijas veterāni saņems pabalstus par godu Uzvaras dienai

© Sputnik / Оксана ДжаданПразднование 9 мая в Риге
Празднование 9 мая в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienreizēja izmaksa 10 tūkstošu rubļu (133 eiro) apmērā tiks veikta šī gada maijā un jūnijā. Tā attiecināta uz veterāniem Krievijā un Baltijas valstīs.

RĪGA, 8. maijs — Sputnik. Svētdien, šī gada 6. maijā parakstīts un vienlaikus stājies spēkā Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina dekrēts "Par vienreizējo izmaksu vairākām Krievijas Federācijas pilsoņu kategorijām par godu Uzvaras Lielajā Tēvijas karā (1941.-1945.gg.) 73. gadadienai", kas attiecināts arī uz Igaunijas, Lietuvas un Latvijas teritorijās dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Ветераны Великой Отечественной войны в Севастополе - Sputnik Latvija
Otrā pasaules kara veterāni saņems finansiālu palīdzību par godu Uzvaras gadadienai

Vienreizēja izmaksa 10 tūkstošu rubļu (133 eiro) apmērā tiks veikta šī gada maijā un jūnijā.

Paziņojumā teikts, ka naudu saņems "Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas teritorijās pastāvīgi dzīvojošie Krievijas pilsoņi, kuri ir Lielā Tēvijas kara invalīdi un Lielā Tēvijas kara dalībnieki no personu kategorijas, kas iekļautas Federālā likuma "Par veterāniem" Nr. 5-FZ no 1995. gada 12. janvāra 2. panta 1. punkta 1. apakšpunktā".

Informācija par to, kāpēc dekrētā norādītās vienreizējās izmaksas attiecinātas uz Krievijas pilsoņiem – veterāniem tikai pašā Krievijā un Baltijas valstīs, taču ne uz veterāniem – Krievijas pilsoņiem citās PSRS republikās, netiek sniegta.

Iepriekš portāls Sputnik Igaunija vēstīja, ka šī gada 23. aprīlī valstī sākās tradicionālā akcija "Palīdzēsim veterāniem 9. maija priekšvakarā!" ar mērķi atbalstīt Otrā pasaules kara dalībnieku biedrību Tallinā, kas apvieno antihitleriskās koalīcijas pusē karojošos.

Захарова: РФ имеет право на зеркальные меры к американским СМИ - Sputnik Latvija
Maskava aicina ANO un EDSO izvērtēt Latvijas likumu par veterāniem

Akcija ar mērķi atbalstīt Otrā pasaules kara dalībnieku – antihitleriskās koalīcijas karavīru Tallinas biedrības atbalstam pirmo reizi notika 2008. gadā. Visus šos gadus nauda vākta bez starpniekiem, ar pilnu atskaiti par savāktajiem ziedojumiem, teikts biedrības preses relīzē. Tika pieņemts lēmums savāktos līdzekļus nodot palīglīdzekļu (dzirdes aparāti, balsta līdzekļi u.tml.) iegādei, vēlāk sarakstu papildināja medikamenti un materiālā palīdzība trūkumcietējiem. Labdarības akcijas "Palīdzēsim veterāniem!" ilggadējās darbības laikā Otrā pasaules kara dalībnieku Tallinas biedrības kontā ienākuši 74 068 eiro.

Ziņu lente
0