Lietuvas Seima komiteja izmeklēs interešu grupu ietekmi valsts pārvaldē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Seima Nacionālās drošības komiteja iecerējusi atklāt izmeklēšanu, kurā tiek izvērtēta interešu grupu ietekme uz politiķiem un valsts amatpersonām.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komiteja pārbaudīs valsts telekanāla LNK žurnālistu Tomasu Dapku, kuru Daļa Grībauskaite aicinājusi "savaldīt" nesen publicētajā sarakstē ar Liberālās kustības bijušo līderi Eliģiju Masūli, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu "Parlamentskaja gazeta".

Komiteja iecerējusi arī atslepenot izmeklēšanu, kurā tiek izvērtēta interešu grupu ietekme uz politiķiem un valsts amatpersonām. Komiteja neizvērtēs Daļas Grībauskaites saraksti ar Liberālās kustības līderi, norāda izdevums.

Lietuvas Seims - Sputnik Latvija
Lietuvā deputāti piedāvā pastiprināt "Magņitska likumu"

Iepriekš valdošās partijas "Lietuvas zemnieku un zaļo savienība" deputāti uzdeva Tiesību komitejai pārbaudīt, vai nesen izdevuma Lietuvos rytas publicētā sarakste ir autentiska.

Grībauskaites un Masūļa elektroniskajā sarakstē prezidente norādīja, ka žurnālists Dapkus "runā muļķības" par viņas kandidātu ģenerālprokurora postenim Ēvaldu Pašili, un ieteica "nodot sveicienus" koncerna MG Baltic vadībai un telekanāla LNK īpašniekam Daram Mockum.

Pati Grībauskaite paziņojusi, ka ar Masūli sarakstījusies, taču nevar apstiprināt vēstuļu autentiskumu.

Seima kanceleja informēja, ka ir neiespējami sameklēt saraksti parlamenta serverī, jo tajā glabājas tikai pašreiz strādājošo deputātu pasta adreses.

Eliģijs Masūlis vadīja "Liberālo kustību" no 2008. līdz 2016. gladam. Patlaban pret viņu ierosināta lieta par politisko korupciju. Viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa saņemšanu no koncerna MG Baltic, ietekmes tirgošanu un nelikumīgu iedzīvošanos bagātībā.

Ziņu lente
0