Latvijas iedzīvotājs centies nelegāli nogādāt Polijā ģimeni no Krievijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas robežsargi pie Polijas robežas apturējuši automašīnu. Tajā atradās ģimene, kura lūgusi patvērumu Latvijā.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Robežsargi Kalvarijas pašvaldībā aizturējušo Latvijas pilsoni, kurš nelikumīgi pārvedis pāri robežai Krievijas iedzīvotājus, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Valsts robežsardzes dienestu.

Saņemtā informācija pauž, ka ārvalstnieki lūguši patvērumu Latvijā, taču nav to saņēmuši.

Robežsardzes dienesta darbinieki apturējuši automašīnu Mercedes Benz E200 netālu no Salaperauģes ciema pie Polijas robežas. Automašīnai bija Latvijas taksometra reģistrācijas numurs. Pie stūres sēdēja Latvijas pilsonis. Viņš uzrādīja personu apliecinošus dokumentus, kā arī automašīnas dokumentus. Tie bija kārtībā.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
IeM: samazinājies Latvijas robežas pārkāpēju skaits

Taču robežsargu uzmanību piesaistīja pieci pasažieri salonā. Noskaidrojās, ka 34 gadus vecais vīrietis un 25 gadus vecā sieviete ir Krievijas pilsoņi. Kopā ar viņiem brauca trīs pāra nepilngadīgie bērni.

Izrādījās, ka Krievijas pilsoņiem ir tikai Latvijas izsniegtie patvēruma meklētāju dokumenti, kuri nesniedz ārvalstniekiem tiesības izbraukt ārpus valsts.

Sākusies pirmstiesas izmeklēšana par migrantu nelikumīgu pārvadāšanu. Par šādu kārtības pārkāpumu paredzēta soda nauda vai brīvības atņemšana uz laiku līdz 6 gadiem.

Robežsargi arestējuši autovadītāju.

Ziņu lente
0