Judenkovs: Latvijas banku sektora liktenis gaida bankas visās Baltijas valstīs

© SputnikЮденков Юрий Николаевич
Юденков Юрий Николаевич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc rūpniecības bojāejas Baltijas republikās iet bojā arī banku sistēma, uzskata Jurijs Rudenkovs.

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis paziņoja, ka valstij nāksies aizmirst sapni kļūt par "tiltu starp Austrumiem un Rietumiem" un cerības pārvērsties par Baltijas Šveici. Latvijas varasiestādes ierosinājušas steidzamus grozījumus banku sektora darbībā pēc lielā skandāla ar ABLV banku. Tāpat Latvijas premjers iepriekš norādīja, ka esot jāsasaista zinātne un bizness.

Intervijā Sputnik Lietuva Krievijas Tautsaimniecības un valsts dienesta akadēmijas Finanšu un banku darbības fakultātes profesors Jurijs Judenkovs pastāstīja, ka situācija Latvijā ir pasliktinājusies, it īpaši banku sektorā.

"Viss, kas bija ļoti labs Latvijā – lieliska iekārtu būve, laba mašīnbūve – tas viss tika iznīcināts. Kadri padzīti, uzņēmumus atjaunot nav iespējams, fonda galvenās ražotnes nav atjaunojamas fiziski. Inženieru profesionālisma līmenis ir zems, un nekāda nauda un investīcijas neliks atdzimt latviešu rūpniecībai. Mēs novērojam Latvijas banku sfēras traģisku sašaurināšanu, tā veidojas apstākļi," – atzīmēja eksperts.

Pēc viņa domām, Latvijas banku sistēmas liktenis gaida arī pārējās Baltijas valstis.

"Bēdīgākās perspektīvas Latviju gaida banku sektorā, vēl skumjākas tās ir Latvijas rūpniecībā. Valda pilnīga bezcerība, nav nekāda potenciāla. Ceturtdaļgadsimta laikā valdība ar fantastisku kadru palīdzību visu ir sekmīgi iznīcinājusi. (..) Un tāds pats liktenis gaida pārējās Baltijas valstis. Tieši tāpat sāks iet bojā banku sistēma, tieši tāpat mirs visa rūpniecība. Ilgi gaidīt nenākas," – uzsvēra eksperts.

Ziņu lente
0