Ugunsgrēkā TC Viļņā cilvēki nav izlaisti pirms rēķinu apmaksas

CC BY 2.0 / Jo / Vilnius shoppingАкрополис, торговый центр в Вильнюсе
Акрополис, торговый центр в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamajā dienā pēc ugunsgrēka tirdzniecības centrā "Akropole" vietējā prese informēja, ka kafejnīcas darbinieki nav ļāvuši apmeklētājiem evakuēties, pirms nav apmaksāts rēķins.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Piektdienas vakarā Viļņā tirdzniecības centrā "Akropole" notika aizdegšanās kamīnā vienā no daudzajām kafejnīcām. Piecas minūtes vēlāk labskanīga sievietes balss palūdza apmeklētājus pamest tirdzniecības centra ēku, vēsta Sputnik Lietuva.

Железнодорожный вокзал в Риге - Sputnik Latvija
Rīgā evakuēta Centrālā dzelzceļa stacija

Liecinieki apgalvoja, ka apmeklētāji nav krituši panikā, visi mierīgi devušies uz izeju. 

Vakar vietējā presē parādījās raksts, kurā incidenta aculiecinieks pastāstījis, ka pēc paziņojuma par evakuāciju nekavējoties devies pēc bērniem uz kafejnīcu, taču bārmenis aizšķērsojis ceļu un pieprasījis vispirms apmaksāt rēķinu.

Žurnālists Aurims Perednis savā lapā Facebook pauda sašutumu par tamlīdzīgu kafejnīcas darbinieku izturēšanos. Par publikāciju izcēlās vesela diskusija, kurā tika pieminēta arī traģēdija Kemerovo.

"Ja tas, ko lasu, ir patiesība, tas ir riebīgi un skumji. Evakuāciju ugunsgrēka dēļ apturēja daži bārmeņi Akropolē neapmaksātu rēķinu dēļ, un cilvēkiem tika liegts nekavējoties pamest telpu. Kauns," – savas emocijas pastāstīja žurnālists.

Žurnālista teikto komentēja lasītāji: vieni nostājās kafejnīcas darbinieku pusē. Viens no apmeklētājiem pastāstīja, ka viņa bērnam neviens nav liedzis evakuēties, un viņš mierīgi pametis ēku nesamaksājot.

Акции в память о погибших при пожаре в ТЦ Зимняя вишня - Sputnik Latvija
Viedoklis
Traģēdiju kāre: ko mums iemācījusi Kemerova

Cits atgādināja, ka parasti sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu darbinieki ir spiesti maksāt no savas kabatas, ka apmeklētājs nav samaksājis rēķinu. Kāds pat pajokoja, sak, tas esot labs paņēmiens, kā bez maksas paēst kafejnīcā – pasūtīt ēdienus par lielu summu un pēc tam nemanāmi palūgt kādu izsaukt ugunsdzēsējus.

"Esmu pārliecināta, ka to kafejnīcu darbinieku līgumos paredzēts punkts "Ja klients neapmaksā rēķinu, parādu sedz apkalpojošais darbinieks". Taču nekur nav paredzēta kārtība "Evakuācijas gadījumā…" Te nu arī kļuva skaidrs, kas kam ir svarīgs," – uzskata Daiva Abačauskene.

Daudzi komentāros tūlīt atcerējās neseno ugunsgrēku Kemerovo, daudzi bija sašutuši par to, ka tāda traģēdija nevienam nav devusi nekādu mācību.

"Daudzi kritizēja to, kas notika Krievijā, Kemerovo, taču pašiem ir tādas pašas kļūdas, kas vajadzēja vismaz kaut ko iemācīt. Izrādās, daži eiro ir dārgāki nekā cilvēka dzīvība," – raksta Vaidots Globis.

Daži apgalvoja, ka paši ugunsgrēka laikā bijuši "Akropolē" un salīdzinājums ar Kemerovu nav atbilstošs, jo viss noticis mierīgi un bez panikas.

"Akropoles" pārstāvji apgalvoja, ka jau cenšas noskaidrot darbiniekus, kuri nav izlaiduši apmeklētājus, un informēja, ka evakuācija notikusi sekmīgi, ēku savlaicīgi pametuši aptuveni 700-800 cilvēki.

Ziņu lente
0