Zviedru kompānija meklē Igaunijā pacientus eksperimentiem

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasInvalīda ratiņkrēsls
Invalīda ratiņkrēsls - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedrijas farmakoloģijas kompānija iecerējusi sameklēt Igaunijā pacientus, kuri piekritīs piedalīties tās izstrādātajā ārstēšanās kursā ar mērķi likvidēt muguras smadzeņu pilnīga bojājuma sekas.

RĪGA, 23. februāris — Sputnik. Kompānija BioArctic AB jau saņēmusi Igaunijas Veselības departamenta un Zāļu aģentūras atbilstošās atļaujas, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz kompānijas publicēto informāciju presei.

Kompānjas paziņojums liecina, ka pacienti no Igaunijas sāks ārstēšanās kursu Karolīnas universitātes hospitālī Stokholmā, pēc tam pavadīs 18 mēnešus ilgu treniņu periodu ar mērķi atjaunot funkcijas paralizētajā ķermeņa daļā. Rehabilitācija sāksies Zviedrijā un turpināsies Igaunijā.

Ķīniešu zinātnieki demonstrējuši pirmos klonētos pērtiķus pasaulē - Sputnik Latvija
Video
Ķīniešu zinātnieki demonstrējuši pirmos klonētos pērtiķus pasaulē

BioArctic AB izpilddirektore Gunilla Osvalda pastāstīja, ka mūsdienās nepastāv efektīvas metodes muguras smadzeņu pilnīga bojājuma ārstēšanai, tāpēc ir ļoti svarīgi izstrādāt ārstēšanās kursu, lai palīdzētu pacientiem, kam diagnosticēta šāda slimība.

"Mūsu mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti pacientiem, kuri pārcietuši muguras smadzeņu pilnīgu bojājumu," — Osvaldas teikto citēja kompānijas preses dienests.

Pērtiķiem palīdzēja

Iepriekš vēstīts, ka 2016. gadā zinātnieki no Šveices un Itālijas "nostādījuši uz kājām" divus pērtiķus ar mugurkaula traumām. To izdevies paveikt, pateicoties bezvadu čipam, kas apkopo smadzeņu elektriskos impulsus un pārraida tos uz muguru smadzenēs implantēto čipu, ignorējot bojātos iecirkņus.

Ученый в лаборатории - Sputnik Latvija
Latvijas zinātnieki radījuši jaunu materiālu

"Staigāšanas laikā mūsu galvas smadzenes sūta signālus caur muguras smadzenēm, kā rezultātā mēs darbinām mūsu muskuļus. Taču, ja muguras smadzenes ir bojātas, signālu pārraidīšana tiek pārtraukta, un muskuļi nesaņem mūsu smadzeņu komandas. Mums izdevies mākslīgi atjaunot šos sakarus," — paskaidroja Silvestro Mičera, viens no ambiciozā projekta vadītājiem.

Plānots tuvākajā laikā šo tehnoloģiju izmantot cilvēku ārstēšanai, jo viens no galvenajiem pētījuma aspektiem ir iekārtu izmantošana, kas apstiprinātas "lietošanai cilvēkiem". 

Ziņu lente
0