Lietuvas dzelzceļi nav apmierināti ar Baibas Rubesas paziņojumiem

© Foto : EDZL / RailbalticaRail Baltica
Rail Baltica - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rail Baltica akcionāri nekonfliktē savā starpā, bet tikai ar kompānijas RB Rail vadītāju Baibu Rubesu, paziņoja Lietuvas dzelzceļu pārstāvis.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Baibas Rubesas, RB Rail kompānijas vadītājas, kura nodarbojas ar projekta Rail Baltica īstenošanu, paziņojumi varētu radīt negatīvu ietekmi uz projektu un tā īstenosānu, apgalvo Lietuvas dzelzceļa kompānija Lietuvos geležinkelial, vēsta Baltic Course.

Februārī aizvadītajā sanāksmē RB Rail akcionāri no Lietuvas un Igaunijas pauda neuzticību Baibai Rubesai, Latvija balsošanā atturējās.

Elektroenerģijas pārraides līnijas - Sputnik Latvija
Baltijas valstis un Polija panāks vienošanos par elektrotīklu sinhronizēšanu līdz jūnijam

Rubesa atteicās aiziet no ieņemamā amata, kā arī paziņoja, ka saskaras ar dažu padomes locekļu pretestību, savukārt akcionāriem varēja nepatikt viņas vadības principi.

"Atsevišķi "RB Rail" padomes locekļi pieņem lēmumus, sēžot uz diviem krēsliem. Viņi vienlaikus ir gan "Rail Baltica" projekta akcionāri, gan ieviesēji un potenciālie piegādātāji. Nepārtraukti nācās saskarties ar iejaukšanos no augšas gan iepirkumu procesos, gan "RB Rail" valdes locekļu atlases procesā," pateica viņa.

Konflikts Rail Baltica vadībā izraisīja asu Eirokomisijas reakciju: transporta komisāre Violeta Bulca vizītes laikā Viļņā praktiski pavēlēja Baltijas valstīm izlīgt mieru, ja viņas vēlas saņemt projektam Eiropas finansējumu.

Projekta Rail Baltica vizualizācija - Sputnik Latvija
Visas Baltijas valstis apstiprinājušas Rail Baltica trasi un plānojumu

"RB Rail kompānijas vadītājas mēģinājumi radīt iespaidu, ka akcionāri it kā konfliktē savā starpā ir absolūti nepamatoti. Domstarpības ir tikai attiecībā uz uzticību zaudējušo RB Rail vadītāju, kuras rīcība kaitē projekta reputācijai. Šobrīd projekta partneri visās trijās valstīs cieši sadarbojas, lai projekts tiktu īstenots veiksmīgi un paredzētajos termiņos," atzīmēja preses paziņojumā RB Rail novērotāju padomes loceklis Karolis Sankovskis.

Viņš uzsvēra, ka Lietuvā darbi rit saskaņā ar grafiku, taču daļa darbu, par kuriem atbild kompānija RB Rail, nedaudz kavē. Lai novērstu kavējumus, projekts ir rūpīgāk jākoordinē, savukārt koordinācijas trūkums bija viens no iemesliem, kuru dēļ Rubesai tika izteikta neuzticība.    

Ziņu lente
0