Igaunijā sākušās militārās mācības "Ziemas nometne"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopā ar Igaunijas karavīriem viņu kolēģi no Lielbritānijas un Dānijas apgūs ciešāku sadarbību.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Pirmdien, 5. februārī, Igaunijas Aizsardzības spēku Centrālajā poligonā Kūsalu un šautuvē Soodla sākušās ikgadējās mācības "Ziemas nometne 2018" (Talvelaager 2018), kurās piedalās vairāk nekā tūkstotis Aizsardzības spēku Pirmās kājnieku brigādes Izlūkošanas bataljona, NATO Kaujas grupas specvienības pārstāvju no Dānijas un Lielbritānijas, kā arī "Aizsardzības savienības" (Kaitseliit) locekļi, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz valsts Aizsardzības ministrijas preses dienestu, atzīmējot, ka mācības turpināsies līdz 14. februārim.

Kā ziņo ministrija, mācības ir ieplānotas divos posmos. Pirmajā (līdz 10. februārim) mācību dalībnieki apgūs rīcības plānu ziemas apstākļos savu specvienību sastāvā, pēc tam specvienības apgūs sadarbību uzbrukuma un aizsardzības apstākļos. Brīvdienās (10. un 11. februārī) viņiem piebiedrosies Katseliit "Sakala" komandas kaujinieki.

Amerikāņu karavīri mācībās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO snaiperi peldas pie Krievijas robežas

Sakarā ar mācību sākšanos Aizsardzības ministrija vērš vadītāju uzmanību uz militārās un autotehnikas pārvietošanos pa Igaunijas ceļiem. Lielākoties kravas mašīnas un tehnika virzīsies no Paldiskiem un Tapas.

Kā jau iepriekš ziņojis portāls Sputnik Igaunija, no 17. līdz 26. janvārim Krievijas robežas tuvumā esošajā Austrumviru apriņķī aptuveni trīsdesmit ārvalstu un igauņu snaiperu trenējās ziemas apstākļos. Savstarpējo mācību gaitā tika apgūta izdzīvošana ziemas apstākļos, slēptās pozīcijas iekārtošanas un maskēšanās iemaņas.

Snaiperu skola ir Igaunijas Aizsardzības spēku 1. kājnieku brigādes apakšvienība. Tās galvenais uzdevums ir bataljonu sastāvā esošo snaiperu vienību un strēlnieku apmācības. Tāpat skolā māca oficierus kā pareizi pielietot snaiperus, kā arī apmāca vecākos apakšvirsniekus darbam ar snaiperu ieročiem.

Ziņu lente
0