Kā piedzirdīt kaimiņu: Latvija traucē Lietuvai un Igaunijai apkarot dzeršanu

© Pixabay / stevepbAlkohols
Alkohols - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Latvijas robežām ar Lietuvu un Igauniju tiek atvērts arvien vairāk alkohola dzērienu veikalu, kā uzskata eksperti, latvieši vēlas nopelnīt uz kaimiņu problēmām.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Kamēr Lietuvā un Igaunijā apkaro dzeršanu, Latvija pārdod lētu alkoholu un pelna uz Baltijas iedzīvotāju vēlmes iedzert, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz NTV.

Kā vēsta telekanāla korespondents, dažos Latvijas veikalos tagad vienmēr ir pilns ar ļaudīm, un spilgts piemērs tam ir alkoholisko dzērienu noliktava Valkā, uz Latvijas robežas ar Igauniju. Katru dienu uz turieni brauc tūkstošiem igauņu un burtiski ratiem izpērk alkoholiskos dzērienus. Igaunijas iedzīvotāji atzīmē, ka kamēr Latvijā viņi iztērēs, piemēram, 170 eiro, dzimtajā valstī viņiem nāktos samaksāt 250 eiro.

Konjaks - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nožēlai seko kauns. Baltijas dzērāju statistika

Lietuvieši jau vairākus gadus pēc kārtas ir lielākie alkohola patērēšanas līderi pasaulē un arī neatpaliek no Igaunijas iedzīvotājiem braucienu jautājumā pakaļ alkoholam uz Latviju. Nesen uz Lietuvas un Latvijas robežas parādījās alkohola veikals. Pārdevēji pat neskatās pircēju pasēs, savukārt alkoholu nopirkt var līdz vēlākam laikam vai pat lētāk, nekā pašā Lietuvā.

Kā NTV intervijā pastāstīja tiesību aizstāvis Aleksandrs Gapoņenko, nekādas draudzības starp Baltijas valstīm nav.

"Pret Krieviju — viņas jā, taču ja lieta skar naudu, tad te jau draugu nav, ir tikai biznesa intereses," atzīmē eksperts.

Kopš 2018. gada sākuma Lietuvā ieviesti jauni alkohola pārdošanas noteikumi. Tagad alkoholu drīkstēs iegādāties no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 10:00 līdz 20:00, svētdienās no 10:00 līdz 15:00. turklāt tagad stipros dzērienus varēs iegādāties tikai tie, kam ir 20 gadi.    

Ziņu lente
0