Krievijas vēstniecība atbildējusi uz Viļņas mēra ideju pārdēvēt skvēru

CC BY 3.0 / Alma Pater / Посольство Российской Федерации в Литовской Республике. Ул. Латвю 53/54Посольство России в Литве
Посольство России в Литве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Lietuvā komentējusi Viļņas mēra paziņojumu par vēlēšanos pārdēvēt vietu blakus diplomātiskās pārstāvniecības ēkai par "Krievijas demokrātijas skvēru".

RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Krievijas vēstniecība Lietuvā atbildēja uz Viļņas mēra piedāvājumu nosaukt skvēru blakus vēstniecības ēkai par "Krievijas demokrātijas skvēru", raksta Sputnik Lietuva.

Pirmdien Viļņas mērs Remiģijs Šimašus paziņojis, ka ieteiks nosaukt skvēru pie Krievijas vēstniecības par "Krievijas demokrātijas skvēru". Krievijas vēstniecība atbildēja mēram sociālajos tīklos.

"Pamanījām Viļņas mēra Šimašusa ieteikumu nosaukt skvēru pretī Krievijas vēstniecības ēkai Lietuvā par "Krievijas demokrātijas skvēru". Šajā sakarā rodas jautājums: kā piegružots dīķis, sarūsējuši ielas lukturu stabi un ceļš ar vairākām bedrēm, par ko var pārliecināties katrs, kurš iet pa šo skvēru, korelējas ar rūpēm par demokrātiju mūsu valstī?" — teikts ziņojumā.

Diplomātiskajā pārstāvniecībā uzsvēra, ka saskaņā ar aptauju, ko veikusi Baltijos Tyrimai, ap 60 procentiem lietuviešu nav apmierināti ar demokrātiju valstī.

Sakarā ar šo vēstniecība piedāvā nosaukt skvēru pretī Viļņas domei "par godu "@Lietuvas demokrātijai", lai sekmētu parastu iedzīvotāju un galvaspilsētas viesu ticības nostiprināšanu tajā".

Ziņu lente
0