Skvernelis uzskata par nepieciešamu atjaunot Lietuvas un Krievijas starpvaldību komisiju

© © Facebook/ Saulius SkvernelisLietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis
Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komisija, kuras darbība tika iesaldēta 2012. gadā, nodarbojās ar tirdzniecības un ekonomiskās, zinātniski-tehniskās un kultūras sadarbības jautājumiem.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis paziņoja, ka savu darbu varētu atsākt Lietuvas un Krievijas starpvaldību komisija, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to politiķis pastāstīja ceturtdien radiostacijas Žinių radijas intervijā.

Iepriekš komisija, kuras darbība tika iesaldēta 2012. gadā, nodarbojās ar tirdzniecības un ekonomiskās, zinātniski-tehniskās un kultūras sadarbības jautājumiem.

Президент Литвы Даля Грибаускайте - Sputnik Latvija
Bijušais Lietuvas prezidents pārmet Grībauskaitei kalpošanu ASV interesēm

Kā atzīmēja premjers, ka ir jāatjauno šāda līmeņa sakari starp abām valstīm. Pēc viņa sacītā, politisko sakaru trūkums starp Lietuvu un Krieviju ministru, vicepremjeru un pat augstākos līmeņos ir pretrunā ar Lietuvas un tās pilsoņu interesēm.

Skvernelis atgādināja, ka kaimiņu Baltijas republika — Latvija — veiksmīgi atjaunojusi attiecīgās komisijas darbu ar Krieviju pērnā gada vasarā. Taču premjers uzsvēra, ka Viļņa neizmainīs savu pozīciju ne Ukrainas jautājumā, ne sankciju jautājumā pret Krieviju.

Mazāk nekā nedēļas laikā premjers divreiz izteicās par to, ak ir nepieciešams atjaunot politiskos sakarus ar Maskavu — pirmo reizi par to viņš paziņoja Lietuvas telekanāla ēterā, otru reizi — savā Facebook lapā. Ministru Kabineta vadītājs atzīmēja, ka Lietuva ir vienīgā Eiropas Savienības valsts, kura politiskajā līmenī neuztur nekādus darba sakarus ar Krieviju, taču tas kaitē, pirmām kārtām, pašām Viļņas interesēm.    

Ziņu lente
0