Baltkrievijas tranzīts varētu pamest Klaipēdas ostu

© Sputnik / Андрей Александров / Pāriet pie mediju bankasKlaipēdas jūras osta
Klaipēdas jūras osta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Koroļs pastāstīja, ka dažu Lietuvas politiķu izteikumi liek domāt par to, ka dažu labu neapmierina sadarbība ar Baltkrievijas uzņēmumiem.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Baltkrievijas vēstnieks Lietuvā Aleksandrs Koroļs pastāstīja, ka republika varētu pārtraukt sadarbību ar Klaipēdas ostu pēc Lietuvas paziņojuma par "nevēlamu" sadarbību, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Intervijā izdevumam "Ļitovskij kurjer" Baltkrievijas vēstnieks atzīmēja, ka no ekonomiskā viedokļa Minsku apmierina sadarbība ar Klaipēdas ostu, taču dažu Lietuvas politiķu paziņojumi par "biznesa partneru rūpīgu izvēli" uzvedina uz domām, ka dažs labs nepriecājas par Baltkrievijas tranzītu valstī.

Rīgas Brīvosta - Sputnik Latvija
Latvija ir sapratusi, ka Krievija pilda solījumus samazināt tranzītu

Pēc diplomāta vārdiem, Baltkrievija varētu ņemt vērā tamlīdzīgus ieteikumus.

Koroļs uzsvēra, ka valsts uzņēmumi saņem interesantus piedāvājumus gan no Latvijas, gan Krievijas ostu puses. Viņš norādīja, ka piecus gadus 30% Klaipēdas ostas tranzīta veido kravas no Baltkrievijas un patlaban valsts ir apmierināta ar noteikumiem, ko piedāvā Lietuvas infrastruktūra.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins ierosināja saistīt Baltkrievijas naftas produktu tranzītu ar Krievijas infrastruktūru. Minska uzsvēra, ka šis piedāvājums tiks izskatīts izdevīgu tarifu apstākļos.

Novembrī kļuva zināms, ka daļa Baltkrievijas naftas produktu tiks piegādāti caur Krievijas ostu Ustjlugā.

Iepriekš Krievijas Valdības Finanšu universitātes pasniedzējs Igors Juškovs atzīmēja, ka Baltkrievijas kravu pārorientēšana no Baltijas ostām uz Krievijas infrastruktūru ir iespējama un tas var notikt piecu gadu laikā.

Ziņu lente
0