Rimi pelmeņos konstatēta salmonella

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasPelmeņi. Foto no arhīva
Pelmeņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salmonellas baktērijas konstatētas pelmeņu pakā, kas izlaista ar tirdzniecības tīkla Rimi zīmolu. Igaunijā izņemta no pārdošanas visa produktu partija. Tās ražotājs – SIA "Dabas produkti".

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Igaunijas Veterinārijas un pārtikas departaments izlases pārbaudes gaitā konstatējis produktā "Pelmeenid sea-veiselihaga Rimi 400g" (tā derīguma termiņš — 09.05.2018) salmonellas baktērijas, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu ERR.

"Ļoti žēl, ka ar salmonellu inficētie pelmeņi nokļuvuši Rimi plauktos," — atzina tirdzniecības tīkla Rimi sabiedrisko sakaru vadītāja Katrīna Batsa. Patlaban SIA "Dabas Produkti" pelmeņu pārdošana RIMI ir apturēta, norāda portāls ERR.

Laboratorijas darbiniece. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Biovela uzņēmuma ražotā desā tika konstatēta bīstama baktērija
"Uzņēmums SIA "Dabas Produkti" Latvijā īsteno inficētās pelmeņu partijas analīzi, un pašlaik salmonella tajos nav atrasta. Mēs turpinām izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā baktērijas nokļuvušas pelmeņos, kas tiek pārdoti Igaunijā," — piezīmēja Batsa.

RIMI norāda, ka tieši šie pelmeņi nav īpaši populāri — pārdodamās pelmeņu produkcijas reitingā tie ieņem 18. vietu.

Ģimenes ārste Ēro Merelinda pastāstīja, ka salmonellas baktērijas ir ļoti noturīgas un vairākus mēnešus var dzīvot kaltētos vai saldētos produktos.

Parasti baktērijas atrodamas produktos ar olu, gaļas un piena saturu.

"Vārot pelmeņus pareizā temperatūrā, salmonellas baktērijas iet bojā un cilvēku neapdraud. Taču ir svarigi pēc pelmeņu pagatavošanas kārtīgi nomazgāt rokas, — ja rokas nav nomazgātas, iespējama inficēšanās. Tāpat pēc tam ļoti labi jānomazgā trauki," — paskaidroja ārste. 

Ziņu lente
0