Kā Igaunijas policija "medija" piedzērušos latvieti

© RAIGO PAJULA / AFPПолиция Эстонии
Полиция Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Internacionāls Baltijas stilā: piedzērušos latvieti ar lietuviešu mašīnu noķēra igauņu policisti.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Sestdien, 28. oktobrī, plkst. 12:41, vērīga Pērnavas iedzīvotāja informēja trauksmes centru par pieparkotu automobili Seat ar Lietuvas numurzīmi pie veikala uz Rīgas šosejas, vēsta Sputnik Igaunija.

Automašīna - Sputnik Latvija
Vadītāju uzmanībai: palielināsies ceļa satiksmes noteikumu pārkāpumu sodu apmērs

Aizdomīgais auto Pēc sievietes teiktā, šis automobilis veica vairākus bīstamus manevrus kustības laikā uz ceļa. Kā iemesls tādiem manevriem varēja būt, pēc viņas domām, vadītāja reibuma stāvoklis. 

Pēc ERR paziņojuma, brīdī, kad Igaunijas Policijas departamenta un robežsardzes Lijanesas prefektūras policijas patruļa ieradās izsaukuma vietā, Lietuvas automobiļa tur jau nebija. Izmantojot loģikas un dedukcijas iemaņas, policisti atrada meklējamo auto uz šosejas Tallina – Pērnava – Ikla.

Pakaļdzīšanās

Vadītājs ignorēja policistu signālu apstāties un turpināja braukt Latvijas robežas virzienā. Pie kārtības pārkāpēja notveršanas operācijas pieslēdzās vairākas citas policijas patruļas.

Policijas darbinieki slēdza kustību uz šosejas abos virzienos un izvietoja uz ceļa tā saucamo "ezi", kuru pārbraucot pārkāpējam bija jāpārdur automobiļa riepas.

Policijas aprēķins izrādījies pareizs — "ezis" palīdzēja. Pārbraucot tam pāri, Seat bija spiests apstāties pie ceļmalas 184. kilometrā uz šosejas Tallina – Pērnava – Ikla.

Vadītājs izlēca no automobiļa un metās bēgt uz mežu, naivi cerot patverties tur no Igaunijas kārtības sargiem. Nekā nebija!!! Saskaņā ar protokolu, kurš paredzēts līdzīgiem gadījumiem, policijas darbiniekiem nācās vien divas reizes izšaut gaisā brīdinājuma kārtā, un bēgošais vadītājs apstājās.

"Re, kur ir tas viltīgais tips!"

Pārkāpējs izrādījies 40 gadus vecs brālīgās Latvijas pilsonis. Maz jau tā, ka viņš vadīja transportlīdzekli bez vadītāja tiesībām, viņš pie tam bija "pillā".

Policija - Sputnik Latvija
Valsts policija saņēma 12 fotoradarus

Par laimi, pasažieru viņa automobilī nebija. Latvijas pilsonis ievainojumus neguva un tika nogādāts uz policijas nodaļu Pērnavā, kur viņu jau oficiāli aizturēja uz 48 stundām.

Šobrīd pret viņu tiek veikti izmeklēšanas darbi. Neskaidrs paliek daudz, tostarp, arī jautājums: kādēļ valsts iedzīvotājs, kur alkohols maksā pusotru reizi lētāk nekā Igaunijā, nolēma piedzerties tieši šeit.

Pamanīji ko aizdomīgu – ziņo uzreiz!

Pērnavas Policijas nodaļas patruļas dienesta komisārs Rivo Sāre pateica, ka Igaunijas policija izmanto dienesta ieroci tikai ārkārtas gadījumos, taču policistu prioritāte šādos gadījumos ir citu cilvēku drošība un bīstamas situācijas novēršana.

Turklāt viņš pateicās sievietei, kura paziņoja par pārkāpēju, un aicināja visus, kuri pamana automobili ar aizdomīgu braukšanas manieri, piezvanīt uz trauksmes centra īso tālruni 112 un aprakstīt to, pēc iespējas minot mašīnas numuru un tās kustības virzienu.

Ziņu lente
0