Igaunijas premjerministrs apsolījis Balkānu valstīm dalību ES

© Foto : Erik PeinarЮри Ратас.
Юри Ратас. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija gatava atbalstīt Balkānu valstis ceļā uz ES – lai iestātos savienībā, jāizpilda virkne noteikumu.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass Tallinā, tiekoties ar Bosnijas un Hercegovinas Prezidija priekšsēdētāju Draganu Čoviču, paziņojis, ka Igaunija atbalsta Eiropas Savienības paplašināšanās politiku un Balkānu valstu integrāciju ES, vēsta Sputnik Igaunija.

Šo informāciju sniedza Igaunijas valdības kanceleja un atzīmēja, ka, pēc valsts premjerministra vārdiem, šo valstu iestāšanās savienībā būs atkarīga no to īstenotajām reformām.

"Valstīm, kas panākušas vērā ņemamu progresu tieksmē iestāties Eiropas Savienībā, ir nepieciešama iespēja virzīties uz priekšu pievienošanās procesā. Ļoti nozīmīgas ir Bosnijas un Hercegovinas iedzīvotāju cerības uz to, ka valsts ātri dosies ES virzienā," – uzsvēra Ratass.

Igaunijas premjerministrs augstu novērtēja Bosnijas un Hercegovinas īstenotās reformas. Piemēram, valsts parlaments atbalstījis transporta stratēģiju un tieslietu sektora reformēšanas stratēģiju, vienkāršoti komerciālie likumi, kas sakārtoti atbilstoši ES normatīvajiem aktiem, pieņemts likums par darba spēku, likums par pensijām un pabalstiem, tiek reorganizēta banku darbība un veikti citi pasākumi.

Pēc Jiri Ratasa domām, ļoti nozīmīgs faktors Balkānu valsts attiecībās ar Igauniju ir arī ciešu ekonomisko sakaru izveide. "Igaunijas un Bosnijas un Hercegovinas attiecībās ir pietiekami daudz vietas attīstībai, it īpaši ekonomikas jomā," – uzsvēra Igaunijas premjerministrs.

Ziņu lente
0