Lietuvā sākta VDK aģentu ziņojumu publikācija

© Sputnik / Александр ЛиповецLietuvas Iedzīvotāju genocīda un pretošanās pētījumu centra eksponāti
Lietuvas Iedzīvotāju genocīda un pretošanās pētījumu centra eksponāti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Internetā tiks publicēta informācija par PSRS Valsts drošības komitejas darbiniekiem, kuri nodarbojušies ar izlūkošanu lietuviešu emigrantu organizācijās.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Lietuvas Iedzīvotāju genocīda un pretošanās pētījumu centrs savā oficiālajā mājaslapā sācis publicēt informāciju par PSRS Valsts drošības komitejas aģentu ziņojumiem, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz centra preses dienestu.

Publiski pieejami būs dokumenti, kas saņemti no aģentiem, kuri piedalījās operācijās lietuviešu emigrantu organizācijās, piemēram, Galvenajā Lietuvas atbrīvošanas komitejā, Pasaules lietuviešu kopienā, Amerikas lietuviešu padomē, Lietuviešu kopienā Amerikā un biedrībā Santara-Sviesa.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins pastāstīja par savu darbu VDK

Centra mājaslapā norādīts, ka aģentu ziņojumi ir Valsts drošības komitejas darbinieku rakstītie ziņojumi par izpildītajiem uzdevumiem. Dokumenti bija slepenoti un tika parakstīti ar pseidonīmu.

Nākotnē organizācija iecerējusi publicēt dokumentus par VDK darbinieku izlūkošanas operācijām zinātniski tehniskajā jomā.

Centrs publicē informāciju par "VDK aģentiem" no 2011. gada. Organizācijas mājaslapā publicēti jau vairāk nekā piecarpus tūkstoši dokumentu. Turklāt organizācija sastāda aģentu sarakstu, kurā iekļauti jau vairāk nekā tūkstoš uzvārdi.

Ziņu lente
0