Politika

Lietuviešu domas par Grībauskaites ziņojumu ANO dalās

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valdība nekādi nevarot apslāpēt savu naidu pret Rietumiem, paziņoja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite uzrunā Apvienoto Nāciju Organizācijā. Lielākā daļa valsts iedzīvotāju līderei nepiekrīt.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. "Kad nav nekā, ko teikt, jārunā par Krievijas draudiem un agresiju. Lai iznāktu pārliecinošāk, Maskavai var pievienot Baltkrieviju ar tās atomelektrostaciju". Tamlīdzīgi komentāri parādījās Facebook tīklā pēc Grībauskaites uzstāšanās ANO. Saskaņā ar baltnews.lt ziņām, 90% valsts iedzīvotāju nav sajūsmā par prezidentes uzrunu, vēsta Sputnik Lietuva.

Pulkā, kas atbalsta prezidentes vārdus, ir komponists, profesors Donāts Katkuss, Sv. Kristofora kamerorķestra vadītājs.

Трамп перепутал двух блондинок на пресс-конференции в Финляндии - Sputnik Latvija
Tramps izdomājis jaunu valsti Āfrikā

"Esmu sajūsmā par Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites uzstāšanos Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālajā asamblejā. Tas bija spilgts ziņojums," — paziņoja Kaktuss.

Komponists atzīmēja, ka viņam patīk Lietuvas līdera uzbrukums, viņas vēlme vienmēr teikt patiesību un rūpes par Lietuvas iedzīvotājiem.

"Grībauskaite Ņujorkā pateica patiesību, no kuras bīstas citi līderi." Pēc Grībauskaites uzstāšanās sociālajā tīklā Facebook parādījās vairāki tamlīdzīgi komentāri.

Savā uzrunā Daļa Grībauskaite paziņoja, ka Kremlis izstrādā uzbrukumu kaimiņvalstīm. Pēc viņas vārdiem, pie Baltijas valstu un Polijas robežas aptuveni 100 tūkstoši Krievijas karavīru piedalās agresīvajās militārajās mācībās "Rietumi 2017".

ANO valstu līderu tikšanās gaitā tika apspriesta arī pēc Otrā pasaules kara izveidotās organizācijas reforma.

Президент Латвии Раймондс Вейонис на 72-й Генеральной Ассамблее ООН - Sputnik Latvija
Politika
Raimonds Vējonis savā runā Ģenerālajā asamblejā aicināja veikt ANO reformas
ASV prezidents Donalds Tramps un ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs galvenokārt apsprieda nepieciešamību samazināt birokrātiju organizācijā un nostiprināt tās rīcības potenciālu.

Lietuva pievienojās pēc Trampa iniciatīvas sagatavotajai politiskajai deklarācijai, kuras mērķis ir ANO reforma, taču Daļa Grībauskaite paziņoja, ka organizācija nav varējusi pasargāt pasauli no kara un nestabilitātes.

"Patlaban mums jāizvēlas, vai ļaut šai organizācijai celties cīņā pret ļaunprātīgu izmantošanu vai pārvērst to par nenozīmīgu (organizāciju — red.)," — izteicās Lietuvas valsts vadītāja.

Ziņu lente
0