Ryanair paplašina maršrutu spektru no Rīgas

© AP Photo / Matt DunhamRyanair
Ryanair - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 2018. gada marta Ryanair palielinās reisu skaitu no Rīgas un piedāvās jaunus maršrutus.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Lielākā ekonomiskā aviokompānija Eiropā — Ryanair no 2018. gada marta uzsāks reisus no Rīgas uz Pafosu (Kipra) un Žironu (Spānija).

Reisi uz Pafosu notiks divas reizes nedēļā — pirmdienās un piektdienās. Informācija aviopārvadātāja oficiālajā mājaslapā liecina, ka biļete maksās no 50 eiro vienā virzienā.

Arī uz Žironu lidmašīnas dosies divreiz nedēļā — svētdien un ceturtdien. Biļete vienā virzienā maksās no 47 eiro.

Tādējādi maršrutu skaits, kuros Ryanair piedāvā reisus no Rīgas, sasniegs 15. Patlaban Ryanair piedāvā pasažieriem reisus no Rīgas uz Beļģiju, Vāciju, Īriju, Itāliju, Maltu un Lielbritāniju.

Pagaidām — vienas vienīgas problēmas

Informācija par pavasarī ieplānoto Ryanair maršrutu paplašināšanos sniegta, neskatoties uz ziņām par problēmām no reisu "punktualitātes" viedokļa, kuru dēļ pārvadātājs bija spiests atcelt reisus, tostarp arī no Rīgas.

Aviokompānijas Ryanair lidmašīna izlido no lidostas Rīga - Sputnik Latvija
Sajukums ar atvaļinājumiem: Ryanair atceļ simtiem avioreisu

Pēdējo nedēļu laikā reisu punktualitātes koefiicients samazinājies, ņemot vērā aviodispečeru streikus un laikapstākļus. Turklāt uzņēmumā izveidojies haoss pēc kļūdām, kas pieļautas darbinieku atvaļinājumu aplēsēs. Viņiem sakrājies liels skaits atvaļinājuma dienu, un daudzi rezervējuši brīvdienas īsi pirms gada beigām. Piloti atteikušies strādāt brīvdienās tuvāko mēnešu laikā, pat neskatoties uz aviokompānijas vadības piedāvājumu izmaksāt bonusu 12 tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā.

Rezultātā uzņēmums plāno atcelt 40-50 reisus dienā līdz oktobra beigām. Izmaiņas skars aptuveni 315 tūkstošus pasažieru.

Ar mērķi samazināt atcelto reisu skaitu Ryanair plāno tuvāko divu nedēļu laikā pieņemt darbā 125 pilotus, paziņoja Ryanair ģenerāldirektors Maikls O'Līrijs. Viņš piebilda, ka jaunie darbinieki aizvietos pilotus, kuriem piešķirtas brīvdienas vai atvaļinājums septembrī un oktobrī. 

Ziņu lente
0