Fjodors Koņuhovs Lietuvā trenējas jaunajam ceļojumam apkārt pasaulei

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasKrievu ceļotājs Fjodors Koņuhovs. Foto no arhīva
Krievu ceļotājs Fjodors Koņuhovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slavenākais ceļotājs pasaulē gatavojas uzstādīt jaunu pasaules rekordu.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Fjodors Koņuhovs apņēmies piecu dienu laikā planierī aplidot apkārt zemeslodei, vēsta RIA Novosti.

Ceļotājs iecerējis lidojumu bez nosēšanās veikt 15 tūkstošu metru augstumā. Planiera būvniecībā iesaistītas septiņas valstis, ceļotājs pastāstīja, tiekoties Maskavā ar skolu absolventiem, kas demonstrējuši labākās zināšanas ģeogrāfijā.

Planiera spārnu atvērums sastādīs 44 metrus — tas ir rekords Koņuhova ekspedīcijās.

Новый рекорд Федора Конюхова: вокруг света на воздушном шаре - Sputnik Latvija
Video
Fjodora Koņuhova rekords – apkārt zemeslodei gaisa balonā

Ceļotājs pastāstīja, ka patlaban trenējas Lietuvā, lai varētu doties neparastajā lidojumā. Izrādījies, ka lidojumā nepietiks ar mazās aviācijas lidotāja izglītību, ko saņēmis Koņuhovs.

Ceļotājs pastāstīja skolēniem arī par otru projektu. Pirmo reizi vēsturē viņš plāno airu laivā doties apkārt Antarktīdai.

"Es gribu apbraukt (zemeslodi — red.) airu laivā, airēt 222 dienas no Austrālijas uz Austrāliju," — pastāstīja Koņuhovs.

Viņš paskaidroja, ka laiva tiek būvēta Anglijā. "Viss ir kārtībā," — apliecināja ceļotājs.

Pirms gada Koņuhovs 11 dienu laikā aplidoja apkārt Zemei. Viņš pārspēja iepriekšējo pasaules rekordu, ko uzstādīja Stīvs Fosets no ASV. Fosetam izdevās aplidot zemeslodi gaisa balonā 13 dienu laikā. Pie tam Koņuhovs uzstādīja arī jaunu lidojuma augstuma rekordu — viņam izdevās pacelties 10,6 tūkstošu metru augstumā.

Ziņu lente
0