Lietuva sāk "pareizas" radiopārraides Krievijai un Baltkrievijai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV varasiestādes nodevušas Lietuvai speciālu vidējo viļņu radio raidītāju "Radio Brīvība" translācijām krievu un baltkrievu valodās.

RĪGA, 27. augusts — Sputnik. ASV nodevušas Lietuvai liela darbības rādiusa vidējo viļņu raidītāju. Tā ieslēgšanas svinīgā ceremonija notiks 29. augustā, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas ĀM preses dienestu.

Radioraidītājs Nautel NX-200 tiks uzstādīts Lietuvas radio un televīzijas translācijas centra Vešintu stacijā. Tas translīdz Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība (Radio Free Europe/Radio Liberty) programmas krievu un baltkrievu valodās auditorijai Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā.

Raidītājs, kura jauda ir 200 kW, nomainīs veco (75 kW), kas strādāja vairāk nekā 40 gadus Kauņas rajonā.

Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Margarita Simoņana: turpinām vērot cirku Lietuvā

Oficiālajā atklāšanas ceremonijā piedalīsies Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs, ASV Translācijas padomes vadītājs Andrē Mendess, transporta un sakaru ministrs Rokass Masūlis, Seima locekļi, valdības iestāžu pārstāvji un ASV vēstniecības Lietuvā darbinieki, informē Lietuvas ĀM.

Iepriekš Sputnik Lietuva informēja, ka Vācijas ĀM informējusi par nodomu izveidot sadarbību ar Baltijas valstīm cīņā pret "Krievijas propagandu".

Lietuvas ĀM ziņo, ka Berlīne vēlas palīdzēt Lietuvai, Igaunijai un Latvijai radīt alternatīvus krievvalodīgos medijus.

"Mēs vēlamies palīdzēt saviem partneriem Baltijas valstīs cīnīties ar sistemātisku dezinformāciju. Šim nolūkam mēs palīdzam radīt krievvalodīgo radiostaciju un televīziju, kā arī padarīt šos mediojus pievilcīgus Baltijas valstīs dzīvojošajiem krievvalodīgajiem," — ziņoja Vācijas ĀM oficiālais pārstāvis Mārtins Šefers.

Viņš paskaidroja, ka sadarbībā ar Vāciju izveidotie mediji translēs pārraides krievu valodā, taču informācijas pasniegšanas metode atšķirsies no Krievijas mediju pārraidēm, kas Baltijas valstu iedzīvotājiem sniedzot nepatiesas ziņas. Berlīne neminēja nekādus konkrētus gadījumus, kuros Krievijas mediji snieguši nepatiesu informāciju.

Ziņu lente
0