Par kārtību Weekend Festival Baltic atbild policija, suņi, drons un jūras kuģis

© Sputnik / Вадим АнцуповPolicija. Ilustratīva fotogrāfija
Policija. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šīs vasras lielākā jauniešu mūzikas festivāla Weekend Festival Baltic drošību Igaunijas kūrortpilsētā Pērnavā nodrošinās četru valstu policisti, tiks piesaistīti kinologi ar suņiem, IeM akadēmijas kadeti, kā arī liels daudzums izsekošanas un kontroles tehnisko līdzekļu.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik. Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments ieviesis no 3. līdz 6.augustam paaugstinātus drošības un apsardzes pasākumus Pērnavas pilsētā (Igaunijas rietumi), kur notiks trešais jauniešu mūzikas festivāls Weekend Festival Baltic, paziņoja iestādes preses dienestā, vēsta Sputnik Igaunija. Ar šo mērķi palielināts, gan iesaistīto policistu skaits, gan arī patruļu skaits, uzaicināti kolēģi no Latvijas, Lietuvas un Somijas. Darbā iesaistīti Igaunijas Iekšējās aizsardzības akadēmijas kadeti un policistu brīvprātīgie palīgi, kā arī speciālisti-kinologi ar suņiem.

Bruņinieku turnīrs un Galmu kauja Dudutkos - Sputnik Latvija
Festivālā "Mūsu Grīnvalde" Baltkrievijā notika bruņinieku turnīrs

Tiek atzīmēts, ka kinologs ar dienesta suni būs gandrīz katrā gājēju patruļā. Pērnavas līcī atradīsies departamenta kuģis. Turklāt, diennakts režīmā strādās pilsētas novērošanas kameras, savukārt patruļu darbā tiks iesaistīts Policijas un robežsardzes departamenta drons.

Argumentējot pasākumu palielināšanu, departamentā atzīmē, ka festivāla norises laikā Pērnavas kūrortpilsētas iedzīvotāju skaits dubultojas (oficiālais Pērnavas iedzīvotāju skaits ir apmēram 40 tūkstoši cilvēku). Kārtības sargu pārstāvji rūpēsies, gan par pilsētas iedzīvotāju, gan par viesu drošību, kā arī sekos līdzi sabiedrības kārtības ievērošanai un ceļu satiksmei.

Policija aicina sekot līdzi transporta kustības izmaiņām

Kā pateica Pērnavas Policijas nodaļas vadītājs Andress Sinimeri, gatavošanās festivālam notikusi vairāku mēnešu garumā: "Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka vislielākās grūtības cilvēkiem rada ceļu satiksmes organizēšanas izmaiņas un ierobežojumi".

Policija brīdina, ka festivāla laikā daļa pilsētas centrālo ielu tiks slēgta kustībai un stāvvietām, visi nepareizi novietotie automobiļi tiks aizvilkti uz maksas stāvlaukumiem, tādēļ ieteicams izmantot sabiedrisko transportu un sekot līdzi informācijai par ceļu satiksmes izmaiņām.

Taču policija lūdz vietējos iedzīvotājus ar saprašanu izturēties pret neērtībām, kuras izraisa liela mēroga pasākuma organizēšana, un izrādīt savstarpēju cieņu. "No pilsētniekiem mēs gaidām saprotamību attiecībā pret festivāla viesiem, jo šis pasākums notiek tikai reizi gadā, " atzīmēja Sinimeri.

Pirmo reizi festivāla teritorijā būs atvērts policijas paviljons, kur cilvēki varēs atnest vai izņemt atrastās nozaudētās mantas. Visu atnesto lietu fotogrāfijas tiks publicētas Lēnes prefektūras Facebook lapā.    

Ziņu lente
0