Veterinārais dienests pārbaudīja putnu fermas pēc ziņojumu saņemšanas par pārkāpumiem

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasOlas. Foto no arhīva
Olas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests nekonstatēja pārkāpumus putnu fermās, kur it kā nofilmēti kadri, kuros vistas tiek uzturētas sliktos nosacījumos.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik. Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests veica putnu fermu pārbaudi Elektrēnu un Pluņģes rajonos, kur, pēc dzīvnieku aizstāvju datiem, vistas tiek uzturētas nepiemērotos nosacījumos, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz iestādes preses dienestu.

Valsts Pārtikas un veterinārais dienests veicis pārbaudi nevalstiskās organizācijas norādītajās putnu fermās, kur, pēc viņu informācijas, ir neapmierinoši putnu uzturēšanas nosacījumi.

Птицефабрика - Sputnik Latvija
Dzīvnieku aizstāvji iestājas pret Lietuvas olām

Kompānijas Vievio paukštynas putnu fermas pārbaude Elektrēnu rajona parādīja, ka tajā uzturētās vistas ir veselas, ievainoti putni netika manīti. Tiek atzīmēti tikai daži maznozīmīgi pārkāpumi, kas saistīti ar dokumentu aizpildīšanu, apgaismojumu, dažas vistas izkļuvušas no būriem.

Putnu fermā Pluņģes rajonā putnu uzturēšanas nosacījumos pārkāpumi arī netika konstatēti. Pārbaudītāji pamanīja dažas vistas bez spalvojuma, taču tas ir normāli šim gadalaikam, teikts ziņojumā.

Iepriekš Lietuvas dzīvnieku aizsardzības biedrības Tušti narvai publicēja video, kurš it kā uzņemts divās vistu fermās Lietuvā. Video reģistrēts, ka putni tiek uzturēti sliktos apstākļos. Pēc dzīvnieku aizstāvju datiem, videomateriāli tika uzņemti šī gada vasarā putnu fermās Ausenišķu un Kaušeņu ciematos Elektrēnu un Pluņģes rajonos attiecīgi.

Норка - Sputnik Latvija
Dzīvnieku aizstāvjus aizkaitinājušas kažokzvēru fermas Latvijā

Latvijas dzīvnieku aizsardzības biedrības Dzīvnieku brīvība dzīvnieku aizstāvji iestājās pret vistu olu pārdošanu un aicināja valsts pilsoņus parakstīt petīciju. Mazāk kā diennakts laikā petīciju parakstīja vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku. Pēc Rimi Latvia pārstāves Intas Bites vārdiem, tirdzniecības tīkls plāno veikt savu pārbaudi. Faktu apstiprināšanās gadījumā iespējama līguma laušana ar olu piegādātāju.

Ceturtdien pie Valsts Pārtikas un veterinārā dienesta, pēc Lietuvas Dzīvnieku aizsardzības biedrības iniciatīvas, notika protesta akcija, kuras mērķis bijis, kā paziņoja organizatori, pievērst uzmanību nosacījumiem, kādos tiek uzturētas vistas putnu fermās.    

Ziņu lente
0