Lietuva pieņēma 400 migrantus ES bēgļu pārvietošanas programmas ietvaros

© REUTERS / Marko DjuricaBēgļi
Bēgļi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēl trīs bēgļi no Sīrijas ieradušies Lietuvā Eiropas Savienības migrantu pārvietošanas programmas ietvaros.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Trīs cilvēku sastāvā sīriešu ģimene ieradās Lietuvā no bēgļu nometnes Turcijā trešdien, kopumā ES migrantu pārvietošanas programmas ietvaros Lietuva pieņēmusi 400 bēgļu, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Migrācijas  departamenta preses dienestu.

"No Turcijas uz Lietuvu ieradās trīs cilvēki. Sīriešu ģimene (divi pieaugušie un viens nepilngadīgs bērns). Šobrīd uz Lietuvu no Itālijas, Grieķijas un Turcijas ieradušies 400 cilvēki, " teikts ziņojumā.

Министр иностранных дел Польши Витольд Ващиковский - Sputnik Latvija
Polija apstrīdējusi Eiropas tiesā pienākumus uzņemt bēgļus

Lietuvas valdība piekritusi Briseles piedāvājumam divu gadu laikā pieņemt valstī 1105 bēgļu no Sīrijas, Irākas un Eritrejas. Taču Lietuvas premjers Sauļus Skvernelis paziņoja, ka republika negrasās par jebkādu cenu līdz šī gada beigām izpildīt ES parakstīto bēgļu kvotu no Tuvajiem Austrumiem, atsaucoties uz valsts drošības aizsardzību.

Maija beigās mediji paziņoja, ka vairāk nekā 70% migrantu, kuri ieradās Lietuvā ES bēgļu pārvietošanas programmas ietvaros, izbraukuši no republikas.

Eiropa pārdzīvo lielāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara laikiem, kuru izraisījuši, pirmām kārtām, bruņotie konflikti un ekonomiskās problēmas Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīs.

Ziņu lente
0