Franču kompānija uzvarēja Rail Baltica projekta izstrādāšanas konkursā

© Sputnik / Igor Ageyenko / Pāriet pie mediju bankasDzelzceļš
Dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par to kļuva zinām no savstarpējā uzņēmuma RB Rail paziņojuma presei, kuru izveidoja Latvija, Lietuva un Igaunija ātrgaitas dzelzceļa projekta Rail Baltica realizēšanai ar Stefensona tipa sliedēm.

RĪGA, 12.jūlijs — Sputnik. Konkursā par ģenerāllīnijas izstrādi dzelzceļa būvniecības projekta izveidošanai uzvarējusi franču firma Systra, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz "Baltijskij kurjer".

Par to kļuva zināms no savstarpējā uzņēmuma RB Rail paziņojuma presei, kuru izveidoja Latvija, Lietuva un Igaunija ātrgaitas dzelzceļa projekta Rail Baltica realizēšanai ar Stefensona tipa sliedēm, vēsta interneta žurnāls.

Rail Baltica projekta vizualizācija - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija piedāvājusi Rail Baltica tikai trešo daļu summas

Pēc konkursa komisijas viedokļa, visekonomiskāk saprātīgu piedāvājumu iesniedza uzņēmums Systra, kura par stratēģijas izstrādāšanu Rail Baltica būvniecības projekta izveidošanai gatava saņemt 563 065 eiro (bez PVN).

Tagad kompānijai ir jāizstrādā vienotu Rail Baltica būvniecības stratēģiju — tā kļūs par obligātu trases projektēšanai, maģistrāles būvniecībai un ekspluatācijai visās trijās valstīs.

"Gatavo projektu", visdrīzāk, vēl vajadzēs apstiprināt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālajām valdībām. Kopā konkursā piedalījās četri pretendenti. Izņemot Systra savus piedāvājumus sniedza Latvijas un Francijas konsorcija Egis Rail un divas vācu kompānijas — DB Engineering & Consulting un Gauff Rail Engineering.

Ziņu lente
0