Lietuvā Latvijas iedzīvotājam izrakstīja sodu par padomju simboliku

© Foto : Klaipēdas policijaМайка с гербом СССР
Майка с гербом СССР - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Incidents noticis Klaipēdā, tā rezultātā 1983. gadā dzimušajam vīrietim nācies, gan novilkt T-kreklu ar PSRS ģerboni, gan samaksāt sodu.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Lietuvas pilsētā Klaipēdā policija aizturēja un izrakstīja sodu 34 gadus vecajam Latvijas pilsonim, kuram mugurā bija T-krekls ar padomju simboliku, vēsta Mixnews.lv.

Georga lentīte - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājs nav ielaists Lietuvā Uzvaras dienas simbolikas dēļ

Incidents noticis svētdien, 4.jūnijā, ap 15:00. vīrietis lēnām gāja pa Auduros prospektu. Viņu aizturēja policisti. Iecirknī Latvijas iedzīvotājam nācās novilkt T-kreklu ar uzrakstu krievu valodā "Dzimis PSRS" un samaksāt sodu. Lietuvas administratīvo pārkāpumu kodekss aizliedz nacisma un komunisma simbolikas demonstrāciju un par šādu pārkāpumu paredz soda piedzīšanu no 150 līdz 300 eiro.

Sputnik Latvija atgādina, ka  naktī uz 8. maiju, Panemūnes caurlaides punkta Lietuvas Robežsardzes dienesta darbinieki apturēja pārbaudei automašīnu Toyota Carina ar Latvijas reģistrācijas numuriem. 43 gadus veco Latvijas iedzīvotāju palūdza novākt uzlīmes ar Tēvijas kara ordeņa attēlu sakarā ar to, ka Lietuvas teritorijā padomju simbolika ir aizliegta. Latvijas pilsonis varēja turpināt ceļu, kad uzlīmes bija noņemtas.

Šī gada janvārī Lietuvas robežsargi neielaida valstī Baltkrievijas pilsoni, uz kura automobiļa bija piecstūru zvaigzne ar cirtni un āmuru un uzrakstu krievu valodā "Paldies vectēvam par uzvaru!" Vadītājs principiāli atteicās to noņemt un atgriezies atpakaļ.

Ziņu lente
0