Igaunijā sākas NATO militārās mācībās Saber Strike

© Foto : Estonian Defence ForcesВнеочередные учебные сборы вооруженных сил Эстонии
Внеочередные учебные сборы вооруженных сил Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārās mācības Saber Strike, kas sākušās Latvijā šosestdien, turpinājās Igaunijas teritorijā – tajās piedalīsies karavīri no Lielbritānijas, Francijas un Somijas.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Igaunijas Aizsardzības spēku centrālajā poligonā šodien sāksies NATO militārās mācībās Saber Strike, kurās kopā ar Igaunijas karavīriem piedalīsies arī Igaunijā izvietotā NATO bataljona karavīri, raksta Sputnik Igaunija.

M1A1 Abrams, NATO mācības Saber Strike - Sputnik Latvija
Kārtējais "kariņš": Latvijā sākušās NATO mācības Saber Strike

Mācības Igaunijas teritorijā norit militāro mācību Saber Strike ietvaros, kas sākās sestdien Latvijā. Mācībās Igaunijā piedalīsies vietējo Aizsardzības spēku Skautas bataljona karavīri, Lielbritānijas un Francijas karavīri no Igaunijā izvietotā NATO starptautiskā bataljona, kā arī inženieru grupa no Somijas – kopumā teju 1,5 tūkstoši cilvēku.

Turklāt Saber Strike tiks iesaistīti ASV armijas helikopteri AH-64 (Apache) un UH-64 (Black Hawk), kuri piedalījās starptautiskajās NATO mācībās "Pavasara vētra 2017" Igaunijā no 8. līdz 26. maijam un līdz šim atrodas Emari gaisa spēku bāzē netālu no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas.

Militāro mācību Saber Strike uzdevums, pirmkārt, apgūt Igaunijā izvietotās NATO taktiskās grupas mijiedarbību ar citām grupām apvienotās brigādes sastāvā. Latvijā, kas šogad ir vadošā valsts militāro mācību Saber Strike manevru norisē, to pašu mācību ietvaros notiek sabiedroto spēku pieņemšanas un izvietošanas apgūšana, bet uz Lietuvas un Polijas robežas NATO spēki apgūst gaisa triecienus un upju forsēšanu.

Ziņu lente
0