Igaunijā atsākās gripa – 4 pacienti miruši

© Pixabay / MojpeIgaunijā atsākās gripa. Foto no arhīva
Igaunijā atsākās gripa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz to, ka saaukstēšanās sezona Igaunijā oficiāli ir beigusies, maijā atkal ir sācies gripas uzliesmojums, kurš jau paspējis aiznest četras dzīvības.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Ieilgušais un aukstais pavasaris novedis pie tā, ka maija beigās Igaunijā negaidīti un asi pieaudzis ar gripu saslimušo skaits, turklāt četri no viņiem, diemžēl, tā dēļ nomiruši, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz Veselības departamentu.

Šogad saaukstēšanās sezona oficiāli tika pabeigta 20.nedēļā, taču maijā atkal aktivizējās gripa.

30 ar gripu saslimušajiem pacientiem bija nepieciešama hospitalizācija, četri cilvēki nevarēja tikt galā ar slimību un vīrusa dēļ mira.

Kopumā kopš sezonas sākšanās Igaunijā tika hospitalizēti 1437 pacienti, no tiem 72% bija darbspējas vecuma un vecāka gadagājuma valsts iedzīvotāji.

Птицефабрика - Sputnik Latvija
Putnu gripa mūs nebiedē: mājputnus ļauts izlaist no telpām

Intensīva terapija bija nepieciešama 112 pacientiem, un visas sezonas laikā nomiruši 47 cilvēki.

Pēc speciālistu teiktā, maija uzliesmojums saistīts ar B gripas vīrusu, kurš parastos nosacījumos gandrīz neizplatās iedzīvotāju vidū, taču ļoti viegli tiek nodots slēgtās telpās, piemēram, slimnīcās vai arī aprūpes iestādēs.

Sakarā ar jaunu gripas uzliesmojumu Veselības departaments iesaka pievērst īpašu uzmanību šai informācijai, it sevišķi vecāka gadagājuma cilvēkiem un veikt nepieciešamos preventīvos pasākumus.

Kā jau iepriekš vēstīja Sputnik Igaunija, šogad beigusies gripas sezona noveda mediķus strupceļā ar savām dīvainībām, kļūstot, pēc bēdīgās statistikas, par visnāvējošāko pēdējo septiņu gadu laikā Igaunijā.

A gripas vīruss (H3N2), kurš šogad plosījās Igaunijā, aiznesis 43 cilvēku dzīvības.

Ziņu lente
0