NATO štāba mācības notiek 45 km attālumā no Krievijas robežas

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankas155-мм гаубица M777
155-мм гаубица M777 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms gada līdzīgu mācību gaitā NATO karavīri atvairīja "Botnijas" uzbrukumu.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Viru pilsētas apkaime (Igaunijas dienvidaustrumu rajons) sākušās militārās mācības Saber Knight, kurās piedalās Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Dānijas kājnieku vienības, vēsta Sputnik Igaunija. Informācija, ko publicējis Igaunijas Aizsardzības ministrijas preses dienests, liecina, ka no Igaunijas Aizsardzības spēkiem mācībās iesaistīti 2. kājnieku brigādes karavīri, turklāt mācībās piedalās arī vienības no Slovākijas un ASV. Kopumā tajās iesaistīti vairāk nekā 700 karavīri un virsnieki. Mācības ilgs līdz 4. jūnijam.

Lietuvas karavīri mācībās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ūdijas diversanti un pasauļu karš Lietuvā

Igaunijas Aizsardzības spēku 2. kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Ēro Rebo pastāstīja AM preses dienestam, ka viņa vienība kopš gada sākuma uzlabo iemaņas darbā ar ārvalstu kolēģiem Dānijas Aizsardzības spēku mācību programmas ietvaros. Tamlīdzīgas mācības dāņi organizē Igaunijas teritorijā kopš 2009. gada.

Pēc štābu sadarbības iemaņu apgūšanas mācībās Saber Knight Igaunijas un NATO sabiedroto karavīri sāks līdzīgas mācības – Saber Strike, taču tās organizēs un īstenos ASV karaspēka vienības Eiropā. Mācību gaitā tiks apgūta karadarbības plānošana un veikšana Baltijas valstīs. Tiks izmantotas alianses kājnieku, bruņutehnikas un aviācijas vienības.

Atvairot "Botnijas" uzbrukumu

Плакат на въезде в Даугавпилс перед проходом американской военной техники - Sputnik Latvija
Sveiciens no Daugavpils iedzīvotājiem, jeb "Yankee, Go home! "
2016. gada jūnijā Igaunijas dienvidos notika NATO mācības Saber Knight. Saskaņā ar mācību scenāriju, to dalībnieki atvairīja izdomātas valsts – Botnijas uzbrukumu.

Mācības vadīja virsnieki no Dānijas bruņoto spēku divīzijas, kuras uzdevums ir karadarbības plānošana un īstenošana Baltijas valstīs. Šī divīzija iekļauta NATO Ziemeļaustrumu korpusā. Tas īsteno kolektīvo aizsardzību saskaņā ar Ziemeļatlantijas līguma 5. pantu.

Igaunijas Aizsardzības spēkus mācībās pārstāv. 1. kājnieku brigādes štābs. Saber Knight piedalās arī karavīri no Latvijas, Lietuvas, ASV un Lielbritānijas – vairāk nekā 600 cilvēki.

Viru pilsēta atrodas vien 45 kilometru attālumā no Krievijas robežas.

Ziņu lente
0