Lietuvas armijas dienas svētki Paņevežā noritēja ģimeniski

© Sputnik / Sergey MelkonovПарад Литовской армии в Паневежисе
Парад Литовской армии в Паневежисе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 20.maijā, Lietuvas Paņevežā norisinājās tradicionālās Armijas un sabiedrības vienotības dienas svinības. Cilvēki svētkos ieradās veselām ģimenēm.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik, Sergejs Melkonovs. Pilsētas iedzīvotāji un viesi, partizānu kustības veterāni, Lietuvas Bruņoto spēku vadītāji un NATO valstu pārstāvji sapulcējās laukumā pie sporta kompleksa Cido Arena.

Armijas un sabiedrības vienotības dienu Lietuvā pozicionē kā sabiedrības vienotības festivālu. "Mēs esam tu" – ar šādiem vārdiem sveicināja sanākušos Lietuvas Seima priekšsēdētājs Viktoras Pranckietis, nacionālās aizsardzības ministrs Karoblis un armijas komandieris ģenerālleitnants Jons Vitauts Žuks.

© Sputnik / Sergey MelkonovPaņevežas iedzīvotājs ar pretgaisa ierīci RBS70
Житель Паневежиса изучает противовоздушную установку RBS70 - Sputnik Latvija
Paņevežas iedzīvotājs ar pretgaisa ierīci RBS70

Raimonds Karoblis uzrunāja svētku dalībniekus un izteica īpašu cieņu veterāniem, lietuviešu partizāniem, kā arī pateicās karavīriem un viņu ģimenes locekļiem par viņu uzticību Lietuvas armijai. Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka armija ir drošas valsts garantija, bet tās spēks nav iespējams bez sabiedrības atbalsta.

Goda sardzes rota nodemonstrēja virtuozas ieroču lietošanas prasmes ierindā un soļošanu orķestra pavadījumā. Debesīs pāršalca divi Polijas Gaisa spēku iznīcinātāji F-16 no NATO Gaisa policijas misijas Šauļos.

© Sputnik / Sergey MelkonovLietuvas Goda sardzes rota
Дефиле военнослужащих роты Почетного караула армии Литвы - Sputnik Latvija
Lietuvas Goda sardzes rota

Pēc oficiālās pasākuma daļas viesi devās apskatīt militāro tehniku, kas bija izvietota pilsētas ielās. Īpašu uzmanību sev pievērsa vācu tanks "Leopard" un 155 mm pašgājēja haubice PzH-2000. Tāpat bija izstādītas militārās kājnieku mašīnas "Marder" un CV90, jaudīgās kravas mašīnas SISU un cita militārā tehnika.

Svētkus viesi apmeklēja veselām ģimenēm. Tēvi sēdināja bērnus uz tanku bruņām, vācu tankisti palīdzēja meitenēm un zēniem izkļūt ārā no lūkām. Seima priekšsēdētājs Viktors Pranckietis vadāja savu mazdēlu starp kāpurķēžu mašīnām.

© Sputnik / Sergey MelkonovLietuvas armijas dienas svētki Paņevežā
Солдат Литовской армии показывает ребенку крупнокалиберный пулемет - Sputnik Latvija
Lietuvas armijas dienas svētki Paņevežā

Tehniskā atbalsta vienības izvietoja ūdens attīrīšanas iekārtu un piepildīja veselu baseinu. Četras kaujas lauka virtuves gatavoja garšīgu plovu ar gaļu un cienāja visus gribētājus.

Parasti Armijas un sabiedrības vienotības dienas pasākumus apmeklē desmitiem tūkstošiem cilvēku. Lietuvas tauta godā savus karavīrus, šeit viņiem tiek izrādīta vispārēja cieņa.

Ziņu lente
0