Balva atradusi savu varoni: Džordžs Bušs saņēmis igauņu ordeni pēc pieciem gadiem

© AP Photo / EVAN VUCCI Джордж Буш и Тоомас Хендрик Ильвес
Джордж Буш и Тоомас Хендрик Ильвес - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Džordžs Bušs jaunākais ir apbalvots par īpašu ieguldījumu NATO paplašināšanā, kas sekmēja Igaunijas iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē, atgādināja Amerikas vēstniecība Tallinā.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Pēc pieciem gadiem bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs jaunākais saņēma no Igaunijas bijušā vadītāja Tomasa Hendrika Ilvesa I pakāpes Māras Zemes krusta ordeni (Maarjamaa Risti), vēsta Sputnik Igaunija.

"Bijušais Igaunijas prezidents Toomas Hendriks Ilves pasniedzis bijušajam ASV prezidentam Džordžam Bušam igauņu augstākās pakāpes godalgu: I pakāpes Māras Zemes krusta ordeni, " paziņoja Amerikas vēstniecība Igaunijā savā Facebook lapā.

"Kaut arī godalga tika piešķirta prezidentam Bušam 2012. gadā, prezidentam Ilvesam līdz šodienai nav bijis izdevības personīgi pasniegt godalgu tās saņēmējam. Godalga uzsver prezidenta Buša vadošo lomu NATO paplašināšanā, kas sekmēja Igaunijas iestāšanos aliansē 2004. gadā, kā arī viņa izteikto ciešo nostāju par Igaunijas interešu aizstāvēšanu ārpolitikā un drošības politikā, par drauga un atbalstītāja pozīciju," — teikts vēstniecības ziņojumā.

Džordžs Bušs jaunākais ieņēma valsts vadītāja posteni no 2001. līdz 2009.gadam un tika pagodināts ar Igaunijas valsts augstāko godalgu I pakāpes Māras Zemes krusta ordeni 2012.gadā.

Ordenis tika nodibināts 1995. gadā par godu Igaunijas neatkarībai, lai atzīmētu īpašus Igaunijas prezidenta un ārzemju misiju dalībnieku nopelnus republikā. Par ordeņa kavalieriem dažādos gados kļuvuši valstu vadītāji un pasaules valstu monarhi, tai skaitā Latvijas bijušie prezidenti Guntis Ulmanis, Andris Bērziņš, Vaira Vīķe Freiberga un Valdis Zatlers, kā arī esošā Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite.

Ziņu lente
0