Krievvalodīgo skolu audzēkņi Viļņā organizējuši protesta akciju

© Sputnik / Alexey FilippovViļņā. Foto no arhīva
Viļņā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akcijā piedalījās Puškina skolas un Vecpilsētas skolas audzēkņi un viņu vecāki.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Divu Viļņas skolu audzēkņi un viņu vecāki organizējuši protesta akciju pie pilsētas mērijas. Viņi pieprasa mazākumtautību skolu reorganizācijas procesa pārtraukšanu, informē RIA Novosti.

Protesta akcijā piedalījās Puškina skolas un Vecpilsētas skolas audzēkņi un viņu vecāki. Puškina skola jau divus gadus pūlas saņemt vidusskolas statusu ar komplektāciju no 1. līdz 12. klasei. Patlaban bērni tajā mācās tikai līdz 10. klasei.

"Mēs nevēlamies pēc 10. klases pāriet uz citām skolām, šeit ir mūsu mājas, mūsu ģimene. Taču mūs neviens nedzird," — RIA Novosti korespondentam pastāstīja 10. klases audzēkne Damira Aitmagambetova.

Mācību iestādes arodbiedrības pārstāve Irina Lukaševiča informē, ka "skola spēj veikt bērnu apmācību līdz 12. klasei, pedagogu kvalifikācija ir augsta, un Puškina skola spēj tikt galā ar slodzi".

LGBT karogs - Sputnik Latvija
Reliģijas skolotāju Lietuvā var atlaist no darba par homofobiju mācību stundā

Savukārt Vecpilsētas skolā mācās nedaudz vairāk nekā 200 bērni. Šī iemesla dēļ Viļņas pašvaldība iesaka vecākiem pārcelt skolēnus uz Krievu un poļu skolu kaimiņu rajonā — Vecpilsētas skolas telpas tā plāno nodot citai izglītības iestādei.

Protesta akcijas dalībnieki organizēja savdabīgu zibakciju, vecāko klašu skolēni spēlēja futbolu, dejoja un dziedāja.

Pērn Viļņas pilsētas padome apstiprināja skolu tīkla reorganizācijas plānu 2016.-2020. gg. Tajā norādīts, ka, "pateicoties skolēnu plūsmu regulēšanai, kā arī ņemot vērā skolu atšķirīgo slodzi, samazināsies divās maiņās strādājošo mācību iestāžu skaits, paaugstināsies izglītības kvalitāte, bet atbrīvotās skolu telpas tiks izmantotas neformālās izglītības iestāžu darbam".

Ziņu lente
0