Igaunijas "kreisie" izsludinājuši pretkara kampaņu STOP NATO

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasNATO
NATO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas "kreisie" izplata skrejlapas, kurās aicina iedzīvotājus atbalstīt kampaņu STOP NATO un atgūt valsts "patieso neatkarību".

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Igaunijas Apvienotā kreiso partija (AKP) pasludinājusi kampaņu, kas vērsta pret bruņošanās sacīkstēm un pieprasa ārvalstu karaspēka izvešanu no valsts teritorijas. Kampaņa ieguvusi nosaukumu STOP NATO, teikts partijas mājaslapā.

Igaunijas "kreisie" izplata skrejlapas, kurās aicina iedzīvotājus atbalstīt kampaņu STOP NATO un atgūt valsts "patieso neatkarību un pārliecību par nākotni".

Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
ASV spēku Eiropā komandieris nobažījies par Krievijas "smago spēku"

Politiskā spēka vietnē ziņots, ka AKP ir Eiropas kreiso partijas (Party of the European Left) loceklis, kas uzstājas par jaunu stimulu pretkara kustībai un pretošanos neoliberālajai globalizācijai.

Eiropas kreiso partija apvieno dalībvalstu un kandidātvalstu eirokomunistus, kreisos zaļos un sociālistiskās partijas. Eiropas Parlamentā partijas pārstāvji strādā frakcijā "Apvienotie Eiropas kreisie — Ziemeļu zaļie kreisie".

Pretkara kampaņa Igaunijā sākās lielo militāro mācību "Pavasara vētra" fonā, kurās piedalās gandrīz 9 tūkstoši karavīru, turklāt to vidū ir aptuveni 2,3 tūkstoši karavīru no 13 valstīm, vēsta Sputnik Igaunija.

Krievijas Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka NATO pēdējā laikā ir divkārt palielinājusi militāro mācību intensitāti, turklāt pārsvarā tās vērstas pret Krieviju, iepriekš informēja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Viņš atzīmēja, ka NATO grupējums pie Krievijas robežām 10 gadu laikā trīskāršojies, bet pie rietumu robežām pieaudzis 8 reizes.

Разгрузка американской военной техники в порту Бремерхафен в Германии - Sputnik Latvija
Politika
Tanku tetris: Latvijā ierodas ASV armijas smagās bruņutehnikas rota
Aizbildinoties ar iedomāto Krievijas uzbrukumu, NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par alianses austrumu flanga pastiprināšanu. NATO plāno jau 2017. gadā izvietot Baltijas valstīs un Polijā četrus daudznacionālos bataljonus. Katras struktūrvienības skaits varētu sasniegt 1200 cilvēku.

Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka Krievija neplāno uzbrukt kādai no NATO valstīm. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pavēstīja, ka alianses vadība ir ļoti labi informēta par to, ka Maskava nelolo nekādus agresīvus plānus, taču vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0