Latvijas iedzīvotājs nav ielaists Lietuvā Uzvaras dienas simbolikas dēļ

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasGeorga lentīte
Georga lentīte - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pa ceļam no Lietuvas uz Krieviju Latvijas pilsonis personīgi pārlieicinājās par to, ka Lietuvā aizliegta jebkāda, pat ar 9. maiju saistīta padomju simbolika – robežsargi pieprasīja novākt no automašīnas uzlīmi, kas atainoja Tēvijas kara ordeni.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Lietuvas robežsardzes dienests attiecinājis soda naudu uz vadītājiem, uz kuru automašīnām būs redzama Uzvaras dienas simbolika, vēsta Sputnik Lietuva.

Robežsardzes dienesta lapā Facebook bija publicēts brīdinājums par to, ka uzlīmes ar Uzvaras dienas simboliku no automašīnas nāksies noņemt.

Fotogrāfijas komentāros dienesta darbinieki piebilda, ka ar tamlīdzīgiem padomju un/vai nacistu simbolikas rotājumiem mašīnai jāstāv garāžā, pretējā gadījumā saimniekam nāksies maksāt sodu.

Šī varasiestāžu prasība attiecas ne tikai uz valsts pilsoņiem, bet arī visiem, kas uzturas tās teritorijā. Par to pārliecinājās Latvijas pilsonis, kurš vēlējās šķērsot Lietuvas un Krievijas robežu, ziņo RT.

Ukraina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Harkovā radikāļi uzbruka "Nemirstīgā pulka" dalībniekiem

Incidents notika Panemūnes caurlaides punktā — Lietuvas Robežsardzes dienesta darbinieki apturēja pārbaudei automašīnu Toyota Carina ar Latvijas reģistrācijas numuriem.

43 gadus veco Latvijas iedzīvotāju palūdza novākt uzlīmes ar Tēvijas kara ordeņa attēlu sakarā ar to, ka Lietuvas teritorijā padomju simbolika ir aizliegta. Viņam draud soda nauda 150-300 eiro apmērā.

Latvijas pilsonis varēja turpināt ceļu, kad uzlīmes bija noņemtas.

Šī gada janvārī Lietuvas robežsargi neielaida valstī Baltkrievijas pilsoni, uz kura automašīnas bija uzlīmēta piecstaru zvaigzne ar sirpi un āmuru un uzraksts "Paldies vectēvam par uzvaru!" Principiālais vadītājs atteicās noņemt uzlīmi un atgriezās Baltkrievijā.

Ziņu lente
0