9.maijā Lietuvā sāksies LGBT festivāls "Varavīksnes dienas"

© REUTERS / Edgard GarridoLGBT
LGBT - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trijās lielākajās Lietuvas pilsētās notiks festivāls "Varavīksnes dienas", kura mērķis ir piesaistīt uzmanību sociālajiem un tiesiskajiem izaicinājumiem, ar kuriem saskaras LGBT sabiedrības locekļi.

RĪGA, 8.maijs — Sputnik. Viļņā, Kauņā un Klaipēdā sākot ar 9.maiju norisināsies festivāls "Varavīksnes dienas", vēsta Sputnik Lietuva.

Pēc festivāla organizatoru, Lietuvas LGBT sabiedrības, vārdiem, šī gada programma piedāvās plašu politisko, sociālo, kultūras un mākslas pasākumu izvēli.

LGBT karogs - Sputnik Latvija
Reliģijas skolotāju Lietuvā var atlaist no darba par homofobiju mācību stundā

"Mēs esam pārliecināti, ka šogad "Varavīksnes dienu" festivāls būs kvalitatīvi cits. Nešaubāmies, ka tā programmā katrs atradīs pasākumu pēc savas gaumes, kurš piedos krāsas Starptautiskajai dienai pret homofobiju un transfobiju, " atzīmēja LGBT festivāla koordinatore Egle Kuktoraite.

Galvaspilsētas pasākumu programma sāksies Viļņas Starptautisko attiecību institūtā ar diskusiju par viendzimuma partnerattiecību institūta regulēšanas nepieciešamību Lietuvā. Pasākumā piedalīsies parlamenta locekļi, sabiedrības organizāciju pārstāvji, politiskie komentētāji.

12.maijā Viļņas Rātsnamā tiks apbalvotas personas, kuras ir veikušas savu ieguldījumu cīņā par LGBT locekļu vienlīdzību. Tāpat notiks transformācijas meistara LaDiva Live (Francija) un aktīva LGBT locekļu tiesību aizstāvja Ruslana Kirilkinasa uzstāšanās.

13.maijā galvaspilsētas ielās izbrauks autobuss varavīksnes krāsās. Galvaspilsētas centrā tiks atvērts valsts garākais (60 metri) varavīksnes krāsu karogs. Akcijas mērķis ir piesaistīt uzmanību sociālajiem un tiesiskajiem izaicinājumiem, ar kuriem saskaras LGBT sabiedrības locekļi.

LGBT - Sputnik Latvija
"Netradicionālie" bēgļi: kādas problēmas gaida Eiropā LGBT bēgļus

Viļņas, Kauņas un Klaipēdas iedzīvotāji un viesi varēs piedalīties "Varavīksnes dienas" intelektuālajās sacīkstēs. Starptautiskajā dienā pret homofobiju un transfobiju, kura tiek atzīmēta 17.maijā, organizatori aicina visus dalībniekus aizdomāties par problēmām, ar kurām viņi saskaras, aizstāvot cilvēka tiesības.

Laika posmā no 9. līdz 23.maijam pilsētas sabiedriskā transporta pieturvietas tiks rotātas ar kampaņas plakātiem, lai piesaistītu uzmanību LGBT sabiedrības problēmām.

Ziņu lente
0