Tallinas "Nemirstīgā pulka" gājiena organizatoru var arestēt

© Sputnik / Вадим АнцуповAleksejs Jesakovs
Aleksejs Jesakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienu no "Nemirstīgā pulka" gājiena organizatoriem Tallinā 8.maijā izsauc uz Harjūmas apgabala tiesu, kur tiks izskatīta prasība par iepriekš viņam izrakstīto sodu aizstāšanu ar arestu.

RĪGA, 8.maijs — Sputnik. Dienu pirms "Nemirstīgā pulka" akcijas gājiena Tallinā vienu no tā organizatoriem Alekseju Jesakovu izsauca Harjūmas apgabala tiesa, kur šodien 10:00 notika sēde, kurā tika izskatīta prasība par iepriekšējo izrakstīto sodu kopsummu 500 eiro apmērā nomaiņu pret arestu, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz "Nemirstīgais pulks — Tallina" organizatoru komitejas atvērtās sanāksmes preses paziņojumu.

Kā kļuvis zināms, prasību par sodu aizvietošanu ar arestu iesniedza Policijas un robežsardzes departamenta Ziemeļu prefektūras vecākais komisārs Katrins Sommer-Gorohovs. Tiesas sēde notika tiesneses Tatjanas Bogdanovas vadībā.

Ņujorkā notika Nemirstīgā pulka gājiena akcija - Sputnik Latvija
Video
Tā ir mūsu piemiņa: Ņujorkā notika "Nemirstīgā pulka" gājiena akcija
Pēc Tallinas "Nemirstīgā pulka" organizatoru komitejas viedokļa, šādas darbības var droši vērtēt kā ļaunprātīgu policijas mēģinājumu izjaukt reģistrēto atvērto sapulci "Nemirstīgais pulks — Tallina", jo Aleksejs Jesakovs ir viens no tā organizatoriem, kā arī apvienības "Krievijas tautieši Eiropā" valdes loceklis.

Tāpat preses paziņojumā teikts, ka 8.maijā, plkst. 9:00 pie Harjūmas apgabala tiesas (Tallina, Lijvalaijas 24) atvērtās sapulces "Nemirstīgais pulks — Tallina" organizators Aleksejs Jesakovs uzstāsies ar paziņojumu un atbildēs uz visiem jautājumiem.

Kā iepriekš ziņoja Sputnik Igaunija, pāris dienas atpakaļ uz nopratināšanu Narvā tika izsaukta arī Elīna Jesakova, kura arī ir viena no "Nemirstīga pulka" organizatoriem.

Tādā veidā, rezonanses gadījumam, kad igauņu muitas darbinieki konfiscēja Jesakovu ģimenei Krievijas šokolādi un Georga lentītes tinumu, sekoja negaidīts turpinājums.

Подготовка к акции Бессмертный полк в Риге - Sputnik Latvija
9.maijā Rīgā trešo reizi notiks "Nemirstīgā pulka" gājiens

Kā intervijā Sputnik Igaunija pastāstīja Elīna Jesakova, pret viņu ir uzsākuši lietu par "robežas šķērsošanas noteikumu pārkāpumu".

Tā kā nopratināšana paredzēta 9.maijā, plkst. 13:00, t.i. Uzvaras Dienas svētku kulminācijas brīdī, Jesakova vērtē Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta darbību kā apzinātu soli "Nemirstīgā pulka" akcijas gājiena sabotāžā.

Ziņu lente
0