Vīrieši Lietuvā pieprasa līdztiesību pludmalēs

CC0 / pixabay / Vīrieši krastā
Vīrieši krastā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvā četrās pludmalēs Neringas pilsētā tiks iekārtotas vīriešiem paredzētas zonas.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Lietuvas pilsētā Neringā šovasar, iespējams, parādīsies tikai vīriešiem paredzētas pludmales, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz pilsētas pašvaldību.

Ar šāda veida pludmaļu labiekārtošanu pašvaldība nolēmusi nodarboties cīņā ar diskrimināciju.

Departamenta paziņojumā norādīts, ka kopš šī gada vasaras četrās pludmalēs: Nidā, Preilē, Pervalkā un Juodkrantē, kas atrodas Neringas pilsētas pašvaldības ziņā, parādīsies vīriešiem paredzētas sauļošanās zonas.

Bodibildings ratiņkrēslā - Sputnik Latvija
Lietuvā iecerēts aizliegt invalīdu diskrimināciju

Šis lēmums tika pieņemts sakarā par līdztiesības dienesta slēdzienu, jo vīriešiem paredzētu sauļošanās zonu Neringā nav atšķirībā no nūdistiem un sievietēm paredzētām zonām. Kļuva zināms, ka dienests saņēmis kāda vīrieša sūdzību par iespējamu dzimuma diskrimināciju, ņemot vērā to, ka sievietēm paredzētās zonas visās četrās pludmalēs ir iekārtotas.

Neringas pašvaldības administrācijas direktors Aļģimants Višņauskis pavēstīja, ka daļu kopējo pludmaļu nāksies atvēlēt vīriešu zonām, tomēr lietvedība šajā jautājumā var aizņemt milzumdaudz laika.

Višņauskis uzsvēra, ka plāno īstenot līdztiesības dienesta norādījumus, jo pretējā gadījumā jautājums var nonākt tiesā. Administrācijas direktors uzsvēra, ka tādu zonu iekārtošana problēmas neradīs, jo pludmales Kuršu strēlē nav tik noslogotas kā Palangā, un līdzekļi no budžeta šim nolūkam nebūs nepieciešami.

Ziņu lente
0