Lietuvā aizdedzies viens no galvenajiem kristiešu svētumiem – Krustu kalns

© Foto : pixabay / dehaneyKrustu kalns Šauļos
Krustu kalns Šauļos - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krustu kalnā, viena no slavenākajiem Lietuvas kristiešu svētumiem, ir ap pusmiljons dažādu krustu un krucifiksu, pie tam vienu no krucifiksiem uzstādījis Pāvests Jānis Pāvils II.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Ugunsgrēks Krustu kalnā, vienā no galvenajām kristiešu svētvietām, izcēlies pirmdienas rītā Šauļu rajonā, ziņo Sputnik Lietuva.

Piemineklis Viļņas dibinātājam - kņazam Ģediminam Katedrāles laukumā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ģedimina tornim Viļņā draud sabrukšana

Ziņojums par ugunsgrēku Krustu kalnā tika saņemts Vienotā palīdzības centrā pulksten 9:30 no rīta.

"Uz notikuma vietu izbrauca sešas cisternas. Pašlaik liesmas ir lokalizētas. Uguns ieskāvusi aptuveni 10 kvadrātmetrus kalna platības," — informēja valsts ugunsdrošības dienesta pārstāvis Gintars Zonis.

Aizdegšanās iemesls tiek noskaidrots.

"Tiks veikta izmeklēšana, pagaidām ir pāragri runāt par iemesliem. Ugunsgrēks bija lokalizēts," — piebilda Zonis.

Lietuviešu svētvieta Krustu kalns atrodas 12 kilometrus no pilsētas Šauļi. Tas ir kļuvis par svētceļojumu vietu katoļiem un pareizticīgajiem. Pakalnu, kas atrodas laukā, no vienas vietas klāj desmitiem tūkstošu dažāda izmēra krucifiksu un krustu — saskaņā ar atklātiem informācijas avotiem, to skaits sasniedz 500 tūkstošus.

Ticējums vēsta, ka tiem, kas atstās kalnā krustu, veiksies dzīvē. Cilvēki, kas apmeklē Krustu kalnu, nes līdzi no dažādiem materiāliem izgatavotus krustus.

Ziņu lente
0