Pārrunas par "Ziemeļu straumes 2" ietekmi uz apkārtējo vidi noslēgsies jūnijā

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankas"Ziemeļu straume"
Ziemeļu straume - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās pārrunas jautājumos par projekta "Ziemeļu straume 2" ietekmi uz apkārtējo vidi plānots noslēgt jūnijā.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Starptautiskās konsultācijas, kurās piedalās Baltijas valstis, Krievija, Vācija, Somija, Zviedrija un Dānija par projekta "Ziemeļu straume 2" iespējamo ietekmi uz apkārtējo vidi tiks noslēgtas jūnijā, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru RIA Novosti.

Kompānijas "Nord Stream 2" preses dienests informē, ka starptautiskās konsultācijas noslēgsies 2017. gada jūnija beigās.

Kompānija Nord Stream 2 AG tika nodibināta gāzesvada "Ziemeļu straume 2" plānošanas, būvdarbu un tālākas ekspluatācijas nodrošināšanai. Tās galvenā mītne atrodas Šveicē.

Газпром, бурение газовой скважины - Sputnik Latvija
Latvija, Lietuva, Polija un Ukraina apvienojušās pret "Gazprom"

Iepriekš kompānija Nord Stream 2 nosūtīja atskaiti par izbūvējamās "Ziemeļu straumes 2" ietekmi uz apkārtējo vidi (atskaite Espoo) piecu valstu kompetentām iestādēm, kuru teritorijā tiks izbūvēts gāzesvads — Krievijai, Vācijai, Somijai, Zviedrijai un Dānijai. Atskaiti plānots apspriest ar citām Baltijas reģiona valstīm (Igaunija, Latvija, Lietuva un Polija).

Kompānijas ziņojumā uzsvērts, ka plānotas starptautiskās konsultācijas, un visus saņemtos komentārus ņems vērā valstis, kuru ūdeņos tiks izbūvēts gāzesvads. Konsultāciju rezultāti tiks ievēroti, pieņemot lēmumus par atļauju izsniegšanu vai īpašajiem noteikumiem projekta īstenošanai.

Projekta "Ziemeļu straume-2" ietvaros tiek plānota divu gāzes vadu izbūve no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. To kopējā jauda sastādītu 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā.

Projektā kompānijai "Gazprom"piederēs 50%, BASF, E.ON, Engie, OMV, Shell — pa 10%.

Ziemeļu straume - Sputnik Latvija
Viedoklis
Šī dūkšana kaut ko nozīmē, jeb Edgara Rinkēviča "Trojas truba"

Iepriekš Latvijas, Čehijas, Igaunijas, Ungārijas, Polijas, Slovākijas, Rumānijas premjerministri un Lietuvas prezidente iebilda pret Krievijas gāzesvada "Ziemeļu straume 2" izbūvi Eiropā.

Jauno cauruļvadu plānots izbūvēt līdzās gāzesvadam "Ziemeļu straume", kas izvilkts Baltijas jūras dibenā. Šajā projektā piedalās Krievija, Vācija, Nīderlande un Francija.

Baltijas valstis iebilda pret būvdarbiem. Gāzes piegāde ar "Ziemeļu straumes" starpniecību sākās 2011. gadā.

Ziņu lente
0