Kas sāp: Latvijas iedzīvotāji visbiežāk sūdzas par galvassāpēm

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasMedikamenti
Medikamenti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Latvijas iedzīvotāji visbiežāk cieš no galvassāpēm, pārsvarā — stresa dēļ, liecina Euroaptieka veiktais pētījums.

Pētījums par sāpēm tika veikts interneta lietotāju vidū Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Aptaujā piedalījās 1510 respondenti vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Bagāžas iekraušana lidmašīnā - Sputnik Latvija
Dažkārt viņi atgriežas: nosaukti reemigrācijas iemesli

70% Baltijas valstu iedzīvotāju atzinuši, ka vismaz reizi mēnesī izjūt sāpes. Visbiežāk viņi sūdzas par muguras sāpēm (41%), galvassāpēm (36%) un sāpju sajūtu kājās (30%), bet visretāk jūt zobu sāpes (5%) vai sāpes ausīs (3%). Igaunijas iedzīvotāji (37%), tāpat kā cilvēki Latvijā (46%), visbiežāk sūdzas par galvassāpēm, bet lietuvieši norādījuši, ka biežāk cieš sāpes mugurā (41%).

Pētījums liecina, ka par sāpēm visbiežāk sūdzas Latvijas iedzīvotāji, otrajā vietā — Igaunijas, trešajā — Lietuvas iedzīvotāji.

Pēc aptaujas dalībnieku domām, biežākie sāpju iemesli ir stress (88%), nepietiekama atpūta (86%), miegs (83%), ilga darba diena un pārslodze (80%). Šādas atbildes visbiežāk minējušas sievietes. Par to, ka sāpes, iespējams, izraisījuši kaitīgi ieradumi, traumas, slimības vai ķirurģiskas operācijas, respondenti minējuši daudz retāk.

Ziņu lente
0