Lietuvas psihologi sniegs palīdzību repatriantiem

CC0 / PxHere / Ноутбук на столе
Ноутбук на столе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas psihologi sākuši sniegt bezatlīdzības palīdzību emigrantiem, kuri atgriežas mājās vai tikai plāno to darīt.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Lietuvā uzsāktas bezmaksas psiholoģiskās konsultācijas emigrantiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri domā par atgriešanos dzimtenē, vai jau atgriezušies, vēsta Sputnik Lietuva.

Konsultācijas sniedz profesionāls psihologs, ar Skype palīdzību katru otrdienu no plkst. 14:00 līdz plkst. 16:00

Kad jāgriežas pēc palīdzības

Atgriešanās mājās var asociēties ar drošību un mieru – visu, pēc kā cilvēks ilgojas, esot prom no mājām. Tomēr, kad runa ir par atgriešanos dzimtenē no kādas citas valsts, kur jau sākusies jauna dzīve, iespējams stress, nevis gaidītais atvieglojums.

Krievijas pase - Sputnik Latvija
Mediji ziņo: vīlušies Eiropā krievi atgriežas dzimtenē

Rodas apziņa, ka nāksies atteikties no ierastām lietām, domas par to, ka pēc pārvākšanās nāksies organizēt visu no jauna. Cilvēku pārņem sajūta, ka nav zināms, kā lēmums ietekmēs viņa ģimeni un bērnus. Kad beidzot pieņemts lēmums atgriezties mājās, pēkšņi sarodas nebeidzamas rūpes, kas jāizlemj no attāluma: jāizvēlas bērniem piemērota skola vai bērnudārzs, jānoīrē jaunais dzīvoklis, jāatrod darbs ar labu algu.

Līdz ar atgriešanos viss nebeidzas, jo jaunajā vietā, lai arī tā ir pazīstama, dzīve jāsāk no sākuma. Par vienu no pašpalīdzības veidiem varētu kļūt psihologa konsultācijas, kuru laikā var sakārtot prioritātes, apzināties radušās problēmas un emocijas, mazināt satraukumu un visu rūpīgi pārdomāt, skaidro speciālisti.

Ziņu lente
0