Igaunijas izglītības ministre atvainojusies par "jucekli" intervijās Sputnik

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrijas vadītāja Maile Repsa apsolījusi vērīgi sekot, kādiem izdevumiem sniegt intervijas.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Igaunijas Izglītības un zinātnesministre Maile Repsa atzinusi, ka kļūdījusies, paziņojot, ka nav sniegusi interviju portālam Sputnik Igaunija, informē portāls.

Iepriekš Repsa intervijā izdevumam Postimees paziņojusi, ka nekad nav sniegusi komentārus Sputnik Igaunija un esot kļuvusi par negodīgas žurnālistu darbības upuri. 21. februārī Sputnik publicēja pierādījumus, kas apliecina pretējo un pieķēris ministri melos.

Vakar vakarā Maile Repsa atzina savu kļūdu un atvainojās par "radušos jucekli". Pie tam, pēc viņas vārdiem, viņa nav melojusi apzināti.

"Man ļoti žēl, un es atvainojos par radušos juceli. Patiešām, es kļūdījos, sniedzot komentārus Postimees", — pavēstīja Repsa.

Sputnik - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve: RT un Sputnik informē par alternatīvu viedokli
Ministre paskaidroja, ka viņai "zudusi uzmanība" un viņa nav sapratusi, ka starp žurnālistiem, kam viņa sniegusi komentārus, bijuši arī Sputnik Igaunija darbinieki. Politiķe apgalvoja, ka turpmāk vērīgāk sekos tam, kādiem izdevumiem viņa sniedz intervijas.

Iepriekš Sputnik Igaunija publicēja divas ekskluzīvas intervijas ar Maili Repsu. Viena no tām bija veltīta Holokausta jautājumiem — "Repsa: politiķi patlaban noskaņo cilvēkus vienu pret otru", otra – igauņu valodas apmācībai krievu skolās — "Repsa: krievu skolām pašām jāizlemj, kā mācīties igauņu valodu".

Sputnik Igaunija portālā publicētie audio un video materiāli liecina, ka pirms abām intervijām korespondents skaidri nosaucis izdevumu, ko viņš pārstāv.

Pie tam intervijas gaitā ministre pavēstījusi, ka ir informēta par "valsts ierēdņiem un politiķiem dotajiem ieteikumiem izvairīties no saskarsmes ar Krievijas propagandisko izdevumu."

Iepriekš Sputnik Igaunija izrādījies iekļauts mediju melnajā sarakstā, kas it kā pieķerti pret Igaunijas valsti vērstā propagandā. Saraksts tika publicēts februāra sākumā portālā, ko publicē militarizētās brīvprātīgo apvienības Kaitseliit locekļi (organizācija atrodas Igaunijas Aizsardzības ministrijas pakļautībā).

Ziņu lente
0