Bijusī Igaunijas ārlietu ministre Kaljuranda vadīs starptautisku kibertelpas stabilitātes komisiju

© Sputnik / Вадим АнцуповBijusī Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda
Bijusī Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komisijas mērķis ir veicināt savstarpēju informētību un izpratni starp dažādām kibertelpas kopienām, kas strādā ar starptautiskās kiberdrošības jautājumiem.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Bijusī Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda vadīs augsta līmeņa komisiju kibertelpas stabilitātes jautājumos, par kuru tiks paziņots šajā nedēļas nogalē Minhenes Drošības konferencē, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz laikraksta "Postimees" sniegto informāciju.

Пожилые мужчины на отдыхе - Sputnik Latvija
Finanšu ministrija: IIN atcelšana pensijām izmaksās 100 milj. eiro

Kaljurandas vadītās Globālās kibertelpas stabilitātes komisijas priekšsēdētājas vietnieki būs Maikls Čertofs, bijušais ASV iekšējās drošības ministrs (2005.-2009.) un bijusī Indijas nacionālās drošības padomnieka vietniece Latha Redija.

Par komisijas izveidi paziņos Nīderlandes ārlietu ministrs Berts Kūnderss sestdien un svētdien partedzētās Minhenes Drošības konferences laikā, liecina organizācijas mājaslapā publicētā informācija. Sabiedrību iepazīstinās ar komisiju un tās vadītājiem, kā arī tiks izklāstīta tās misija, struktūra un galvenie mērķi. Pēc tam komisija savā pirmajā sanāksmē izstrādās izpētes darba kārtību un darba plānu.

Kopumā komisijā būs 24 prominenti locekļi, kas plaši pārstāvēs dažādus ģeogrāfiskos reģionus, kā arī valdības, rūpniecības, tehniskos un civilās sabiedrības sektorus. Komisijas locekļiem to iepriekšējā darbība sniedz tiesības runāt par dažādiem kibertelpas aspektiem. Komisijas mērķis ir veicināt savstarpēju informētību un izpratni starp dažādām kibertelpas kopienām, kas strādā ar starptautiskās kiberdrošības jautājumiem.

Депутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин - Sputnik Latvija
Mamikins lūdz Eiropas Komisiju tikt skaidrībā ar Latvijas melnajiem sarakstiem
Globālās kibertelpas stabilitātes komisija ar īpašu pārstāvju starpniecību tiks saistīta ar jau spēkā esošām iniciatīvām, piemēram, Globālo interneta pārvaldības komisiju un Londonas procesu.

Jau ziņots, ka pērn 9. septembrī Kaljuranda atkāpās no ārlietu ministres amata, lai kandidētu uz Igaunijas prezidenta amatu. Balsošanā elektoru kolēģijā viņa palika ceturtajā vietā un līdz ar to neiekļuva otrajā kārtā.

Kaljuranda ir karjeras diplomāte, kuru ārlietu ministres amatam 2015. gada jūlijā izvirzīja tolaik valdošā Reformu partiju, lai gan viņa nav šīs partijas biedre.

Ziņu lente
0