Igauņu finansists: Rail Baltica ir slazds

© Foto : pbs.twimg.com / из архива Индрека НейвельтаIgauņu finansists, bijušais Hansapank vadītājs, uzņemuma Rosorau līdzīpašnieks Indreks Neivelts
Igauņu finansists, bijušais Hansapank vadītājs, uzņemuma Rosorau līdzīpašnieks Indreks Neivelts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rail Baltica ir neattaisnojami dārgs projekts, uzskata igauņu finansists Indreks Neivelts.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Igauņu finansists, bijušais Hansapank vadītājs, uzņemuma Rosorau līdzīpašnieks Indreks Neivelts intervijā izdevumam Postimees pastāstīja par savu viedokli projekta Rail Baltica jautājumā.

Pēc viņa domām, jaunās dzelzceļa maģistrāles būvdarbu izmaksas ir neattaisnojami augstas, turklāt nav reālas vajadzības īstenot pašu projektu.

"Tā ir pārāk augsta cena par iespēju nokļūt Rīgā divu stundu laikā. Vajag nevis autokravas pārvest uz dzelzceļu, bet gan paplašināt autoceļus," — uzskata Neivelts.

Rail Baltica - Sputnik Latvija
Rīgas centrs mainīsies "Rail Baltica" dēļ

Finansists uzskata, ka Rail Baltica ir valdības mēģinājums izmantot "vieglās" Eiropas naudas saņemšanas iespēju, lai arī nekādas nepieciešamības būvēt dzelzceļu nav, toties ir vajadzība uzlabot autoceļus.

Neivelts uzskata, ka Rail Baltica būvdarbos nāksies ieguldīt ievērojamus pašu līdzekļus, neskatoties uz Eiropas atbalstu.

"Par to naudu tie paši speciālisti varētu uzcelt jaunas eksporta rūpnīcas, kas nākotnē Igaunijai nestu peļņu. Savukārt par Rail Baltica mums nāksies tikai maksāt un maksāt," — atgādināja finansists.

"Rīga, līdz kurai reiz varēsim nokļūt divu stundu laikā, problēmas neatrisinās. Ir svarīgi, lai tūristi un uzņēmēji varētu bez grūtībām nokļūt Igaunijā. Būtu labāk palaiduši tiešo vilcienu līdz Pēterburgai! No tā labuma būtu vairāk. No Berlīnes tūristi tik un tā ar vilcienu pie mums nebrauks — vienkāršāk ir atlidot ar lidmašīnu," — ir pārliecināts Neivelts.

Ziņu lente
0