Igauņu ūdenslīdēji atraduši ezerā četras padomju aviācijas bumbas

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasŪdenslīdēji. Foto no arhīva
Ūdenslīdēji. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karujarves ezerā Sāremā salā regulāri tiek atrastas nesprāgušas padomju laiku aviācijas bumbas, un šoreiz ūdenslīdēji kopā ar glābējiem mācījās pacelt bumbas no aizsalušas ūdenstilpnes.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Igaunijas Jūras kara spēku ūdenslīdēji un glābēji kopīgā operācijā atraduši Karujarves ezerā Sāremā salā četras padomju aviācijas bumbas, raksta Sputnik Igaunija.

Karujarves ezers ir populāra vasaras atpūtas vieta. PSRS laikā šeit bija GKS poligons, tāpēc vēl joprojām ezerā tiek atrastas nesprāgušas aviācijas bumbas. Ūdenstilpnes attīrīšana sākās 2009. gadā, un kopš tā laika no ezera jau pacelti vairāk nekā 50 spridzekļi.

Cilvēki Salonikos gaida plānveida evakuāciju - Sputnik Latvija
Otrā pasaules kara laika bumbas dēļ notiek evakuācija Salonikos

JKS operācijā pārstāvēja 8 ūdenslīdēji un ārsts, bet Glābšanas departamenta Sapieru centru — 6 ūdenslīdēji. Vispirms ezeru pārmeklēja ar eholokatoru palīdzību, kuri identificēja tā dzīlēs zem ledus četrus aizdomīgus priekšmetus. Izrādījās, ka tās ir aviācijas bumbas.

"Šādas operācijas ziemas periodā esam organizējuši reti. Viens no operācijas mērķiem bija treniņi, ņemot vērā ziemas perioda specifiku," — paskaidroja Austrumigaunijas sapieru grupas galvenais sapieris Ragnārs Reiljans.

Tautas teika vēsta, ka Karujarves, jeb Lāču ezers savu nosaukumu guvis tāpēc, ka reiz šajā vietā sastrīdējušies septiņi lāči. Lai kautiņa dalībniekus izšķirtu, dabas spēki tā lējuši viņiem virsū ūdeni, ka šajā vietā radies ezers. Lāči paklīduši uz visām pusēm, tāpēc ezeram ir septiņi līči.

Ziņu lente
0