Porošenko vizīte Igaunijā notiek daļēji slepenā režīmā

© REUTERS / Michael DalderUkrainas prezidents Petro Porošenko
Ukrainas prezidents Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Tallinas apmeklējuma laikā tiksies ar augstākajiem Igaunijas valsts vadītājiem, taču informācija par viņa vizīti Igaunijā gandrīz nav pieejama

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Igaunijas premjers Jiri Ratass svētdien paziņoja, ka Ukraina ir svarīgs Igaunijas partneris gan aizsardzības, gan ekonomiskajā jomā. Pēc Ratasa teiktā, viņš atbalsta brīvu pārvietošanās politiku starp Ukrainu un ES.

"Miermīlīgs konflikta risinājums Ukrainas austrumos ir ārkārtīgi svarīgs, un Igaunija darīs visu no tās atkarīgo kā Eiropas Savienības priekšsēdētāja," — uzsvēra premjers Ratass.

Kā jau ziņoja Sputnik Igaunija, Ukrainas prezidents Petro Porošenko plāno tikties ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidi, premjeru Jiri Ratasu un parlamenta spīkeru Eiki Nestoru.

Politiķa vizīte Igaunijā notiek daļējas konfidencialitātes režīmā. Pirmā informācija par Porošenko braucienu uz Igauniju oficiālajos kanālos parādījās tikai pēc tam, kad par to informēja Ukrainas prezidenta kanceleja.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Vācu avīze informē par finansiālajām mahinācijām Porošenko telekanālā

Pirmais oficiālais Ukrainas vēstniecības Igaunijā ziņojums par Porošenko vizīti parādījās tikai svētdien, 22. janvārī, viņa ierašanās priekšvakarā.

Ukrainas vēstniecības izplatītajā preses relīzē teikts, ka "notiks Ukrainas prezidenta tikšanās ar Ukrainas kopienas pārstāvjiem". Tikšanās vieta un laiks nav norādīti.

Igaunijas prezidentes oficiālajā lapā vēl plkst. 11.00 pirmdienas rītā nebija nekādas informācijas par tikšanos ar Petro Porošenko.

24. janvārī prezidents Porošenko ieradīsies oficiālā vizītē uz Somiju. Ar Somijas prezidentu Sauli Nīniste viņš apspriedīs divpusējo attiecību jautājumus, konfliktu Ukrainā un Minskas vienošanos īstenošanu. Somijā Porošenko tiksies arī ar Somijas parlamenta spīkeri Mariu Lohelu un premjerministru Juhu Sipili.

Šis būs pirmais Ukrainas prezidenta Porošenko brauciens vizītē uz Baltijas reģionu.

Ziņu lente
0