Lietuva cels nožogojumu uz robežas ar Kaļiņingradu

© Oleksiy Naumov / Lithuania - Belarus BorderЛитовский пограничный столб
Литовский пограничный столб - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas šīgada budžets paredz nožogojuma celtniecību uz Lietuvas un Krievijas robežas pie Kaļiņingradas.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Lietuvas budžetā 2017. gadam paredzēti līdzekļi nožogojuma celtniecībai uz robežas ar Kaļiņingradu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Lietuvos žinios.

Līdz šim Lietuvas un Kaļiņingradas valsts robeža bija apzīmēta tikai ar speciālām zīmēm un 13 metrus platu kontroles līniju. Nožogojuma celtniecībai varas iestādes plāno iztērēt 3,6 miljonus eiro.

"Ar šiem līdzekļiem vajadzētu pietikt nožogojuma celtniecībai. Tā tuvumā tiks iemontēta modernizēta robežas novērošanas sistēma, kurai līdzekļi tiks sameklēti nākamgad," – pastāstīja Lietuvas ārlietu ministrs.

Dzeloņstieple. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vēl viens žogs: Latvija plāno norobežoties no Baltkrievijas

Politiķis paskaidroja, ka nožogojums nekļūs par "Ķīnas sienu", vienkārši tas ļaus novērst kontrabandas iekļūšanu valstī.

Lietuvas un Kaļiņingradas sauszemes robeža ir 255 kilometrus gara. Jaunais nožogojums būs aptuveni 135 kilometrus garš un pacelsies vietā, kur satiekas trīs valstis – Polija, Lietuva un Krievija.

Iepriekš Latvija pieņēma lēmumu būvēt nožogojumu uz robežas ar Krieviju. Latvijas varas iestādes to pamatoja ar nepieciešamību stiprināt valsts drošību un aizsargāties no nelegālo migrantu pieplūduma no Krievijas puses. 2,7 metrus augstais nožogojums būs 92 km garš. Pirmie nožogojuma kilometri tika uzbūvēti 2015. gada decembrī. Kopumā robežas labiekārtošanai, kas tiks pabeigta 2019. gadā, plānots iztērēt 17 miljonus eiro.

Pērnā gada novembrī Latvija paziņoja arī par ieceri būvēt nožogojumu uz robežas ar Baltkrieviju. Tā mērķis ir nelegālo migrantu pieplūduma aizkavēšana Latvijas teritorijā. Šim projektam paredzētie līdzekļi iekļauti 2017. gada budžetā.

Ziņu lente
0