Strīdi par Latvijas piederību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO reģionālo grupu sarakstā Latvija joprojām pieder pie Austrumeiropas.

RĪGA, 10. janvāris — Sputnik. Lai arī Latvija ģeogrāfiski vismaz no 2002. gada atrodas ANO Ziemeļeiropas grupā, reģionālo grupu sarakstā tā joprojām pieder pie Austrumeiropas, ziņo aģentūra LETA.

Pēc ANO iedalījuma visas trīs Baltijas valstis atrodas vienā iedalījumā ar Skandināvijas valstīm, Lielbritāniju, Īriju un citām valstīm. Lai arī šāds iedalījums pastāv kopš 2002. gada, daudziem tas tapis zināms tikai šī gada sākumā. ANO atzinums, ka Latvija ir piederīga Ziemeļeiropai, dažiem sociālo tīklu lietotājiem šķiet būtiska nianse.

NATO valstu tanki Abrams un Bradley. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācu politiķi sašutuši par amerikāņu tanku ievešanu Vācijā

Kā aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Raimonds Jansons, ANO ir arī ģeogrāfiskie principi, nosakot kuram reģionam tiek pieskaitīta attiecīgā valsts, taču, saistībā ar reģionālajām grupām, nekas nav mainījies — Latvija joprojām pieder pie Austrumeiropas.

Viņš skaidroja, ka pastāv vairākas reģionālās grupas, tostarp Rietumeiropas, Āzijas, Āfrikas, kā arī Austrumeiropas.

"Ģeogrāfiski esam piesaistīti Ziemeļeiropai, taču nekas cits nav mainījies," — viņš apliecināja, norādot, ka arī attiecīgajās vēlēšanās dažādos formātos Latvija joprojām pieder pie Austrumeiropas grupas.

Jansons arī norādīja, ka ģeogrāfiskie reģioni tiek veidoti ANO statistikas vajadzībām, lai atvieglotu dažādu datu apkopošanu, tostarp par dzimstību, vecumu, kā arī citu. "Tas ir tikai datu apkopošanas ērtībai," — viņš piebilda.

Ziņu lente
0