Ņujorkas bijušais mērs: Trampam Baltijas valstis ir svarīgas

© AFP 2023 / Mary SchwalmRūdijs Džuliani. Foto no arhīva
Rūdijs Džuliani. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis ir svarīgas jaunievēlētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam, apliecinājis viņa domubiedrs - bijušais Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuliani.

RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Jaunievēlētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam Baltijas valstis ir svarīgas, telefonsarunā ar Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču apgalvojis Trampa līdzgaitnieks, bijušais Ņujorkas mērs Rūdijs Džuliani, vēsta aģentūra LETA.

Viņš arī uzsvēris, ka Tramps augstu vērtē četrdesmitā ASV prezidenta Ronalda Reigana mantojumu, teikts paziņojumā, ko izplatījusi Lietuvas Ārlietu ministrija.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Baltijas valstis gatavojas kopīgi veidot ciešāku sadarbību ar nākamo ASV administrāciju

Reigans, būdams ASV prezidents no 1981. līdz 1989. gadam, lielu uzmanību veltīja Padomju Savienības okupēto valstu brīvības centieniem un bija ass Maskavas kritiķis.

Trampa priekšvēlēšanu kampaņas laikā Baltijas valstīm bažas radīja viņa izteikumi, ka ievēlēšanas gadījumā viņš gādātu, lai NATO 5.pants, kas nosaka, ka uzbrukums vienai dalībvalstij ir uzbrukums visai aliansei, tiek iedarbināts tikai attiecībā uz tām valstīm, kas izpilda savas saistības attiecībā uz aizsardzības finansējumu.

Džuliāni arī pieņēmis Linkeviča uzaicinājumu tuvākajā laikā apmeklēt Lietuvu, norādīts paziņojumā.

Jau ziņots, ka ASV elektoru kolēģija pirmdien apstiprināja republikāņa Donalda Trampa ievēlēšanu par ASV prezidentu. Tramps stāsies valsts galvas amatā 20. janvārī.

Ziņu lente
0