Igaunijā spēkā stājas spriedums par draudiem nogalināt Reivasu

© Sputnik / Tabildi Kadyrbekov / Pāriet pie mediju bankasLabošanas darbu kolonijas. Foto no arhīva
Labošanas darbu kolonijas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrietis tika aizturēts pērn oktobrī pēc tam, kad viņš sociālās saziņas vietnēs publicēja draudus nogalināt toreizējo premjeru.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Igaunijā spēkā stājies spriedums lietā pret vīrieti, kurš atzīts par vainīgu draudu nogalināt bijušo premjerministru Tāvi Reivasu izteikšanā, informē aģentūra LETA.

Мартин Репинский - Sputnik Latvija
Jaunības kļūdas: igauņu ministrs slēpis sodāmību

Spriedums Martina Kataja lietā stājās spēkā pirmdien pēc tam, kad Igaunijas augstākā tiesa — Valsts tiesa — noraidīja viņa iesniegto apelācijas sūdzību.

Harju apgabaltiesa 22.septembrī apstiprināja apriņķa tiesas iepriekš nolemto, ka Katajam cietumā reāli jāpavada trīs mēneši, bet nosacītā soda daļa tika saīsināta par sešiem mēnešiem līdz vienam gadam un trim mēnešiem.

Reālā cietumsoda termiņu viņš jau ir izcietis, pēc aizturēšanas atrodoties apcietinājumā.

Katajs tika aizturēts pērn oktobrī pēc tam, kad viņš sociālās saziņas vietnēs publicēja draudus nogalināt toreizējo premjeru.

Sociālās saziņas vietņu ierakstos cita starpā bija informācija par Reivasa dzīvesvietu un drošības režīmu.

Премьер-министр Эстонии Таави Рыйвас - Sputnik Latvija
Politika
Igaunijas parlaments izteica neuzticību Reivasa valdībai

Līdzīgi pirmās instances tiesai arī apgabaltiesa uzskatīja, ka Kataja ierakstos sociālās saziņas vietnē "Facebook" ir atrodami draudi nogalināt premjeru un Reivasam bija iemesls šos draudus uztvert nopietni. Draudu nopietnību pastiprina Kataja centieni nonākt Reivasa tuvumā, novērojot viņa dzīvesvietu un drošības režīmu viņa mājās.

Katajs ir noliedzis jebkādu pārkāpumu un vēlas krimināllietas izbeigšanu.

Apsūdzētajam draudēja cietumsods līdz pieciem gadiem

Reivass bija Igaunijas premjers kopš 2014.gada, bet šogad novembrī tika gāzta viņa vadītās Reformu partijas vadītā valdības koalīcija. Reivass ir paziņojis, ka janvārī atstās arī Reformu partijas, kas pēc 17 gadiem pie varas nonākusi parlamenta opozīcijā, priekšsēdētāja amatu.

Ziņu lente
0