Baltijas valstu premjerministri aicinājuši pagarināt sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un ES karogi. Foto no arhīva
Krievijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierosinājums pagarināt sankcijas pret Krieviju sniegts paziņojumā, kas publicēts pēc Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanās 9. decembrī, Rīgā.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Pret Krieviju vērstie ierobežojošie pasākumi ir jāpagarina līdz brīdim, kad pilnībā būs izpildītas Minskas vienošanās, teikts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministru — Māra Kučinska, Aļģirda Butkēviča un Jiri Ratasa kopīgajā paziņojumā, kas publicēts pēc politiķu tikšanās, vēsta RIA Novosti.

"ES pašreizējā sankciju politika un principi ir jāsaglabā līdz brīdim, kad Krievija sāks ievērot starptautiskās tiesības un īstenos Minskas vienošanās principus," — teikts premjerministru kopīgajā paziņojumā.

Butkēvičs norādīja, ka nav citu iespēju ietekmēt Krieviju.

"Pagaidām mēs neredzam ne mazākās Krievijas pūles to paveikt (īstenot Minskas vienošanās — red.). Lietuva līdz ar citiem partneriem arī turpmāk vispusīgi atbalstīs Kijevu, lai Ukraina pēc iespējas ātrāk īstenotu būtiskās reformas," — paziņojumā minēti Butkēviča vārdi.

Maskavas Kremļa panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji skaidro, kāpēc Eiropa vēl joprojām investē naudu Krievijā

Tikšanās gaitā Baltijas valdību vadītāji vienojās par to, ka Latvija, Lietuva un Igaunija turpinās aktīvu sadarbību ar "Austrumu partnerības" valstīm un turpinās stiprināt ES politisko un finansiālo atbalstu.

Iepriekš Kijeva, ASV un ES vairākkārt pārmetušas Maskavai iejaukšanos Ukrainas lietās. Krievija noraida šādas apsūdzības un uzskata tās par nepieņemamām. Maskava atkārtoti informē, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un nav iesaistīta notikumos tās dienvidaustrumu rajonos. Krievija ir ieinteresēta, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi. Krievijas Ārlietu ministrija skaidro, ka Krievija nav Minskas protokolu subjekts un var tikai ietekmēt konfliktā iesaistītās puses.

Ziņu lente
0